Candy Dulfer en band brachten afgelopen vrijdag een bezoekje aan Weert. De Bosuil was goed gevuld en het publiek was klaar voor een avondvullende show ‘funky’ music. Voorprogramma deze avond was de (qua leeftijd) zeer jonge band A Lot(te) Of Bass. A Lot(te) Of Bass is geformeerd rond de zeer talentvolle Belgische bassiste Lotte Claus. Deze kreeg op 5-jarige leeftijd van haar vader een bas in haar handen geduwd. Een instrument wat ze trouwens zelf had uitgekozen omdat ze dat in haar eigen woorden het ‘coolste’ instrument vond. Lotte heeft ondanks haar jonge leeftijd al een aardige staat van dienst. Zo heeft ze onder andere de halve finale van ‘Belgium’s Got Talent’ gehaald. Haar You-Tube video’s en Instagrampagina met meer dan 10.000 volgers zijn ook ontzettend populair en worden veel bekeken.

Op basis van deze video’s kreeg Lotte een telefoontje van Candy Dulfer, die fan is, en de vraag stelde of Lotte en haar band interesse hadden om het voorprogramma te verzorgen tijdens deze ‘We Never Stop’ tour. Nadat Lotte aan haar vader had gevraagd wie Candy Dulfer precies was, de dames schelen immers 41 jaar, zei ze natuurlijk meteen ja en greep ze deze kans met beide handen aan. De rest van de band is ook nog ontzettend jong maar stuk voor stuk evenals Lotte enorm getalenteerd. Zeker de drummer en de pas 11-jarige zangeres van de band hebben ook zonder Lotte ongetwijfeld een succesvolle loopbaan in het verschiet. A Lot(te) Of Bass speelde een uitstekende set waarin eigen werk afgewisseld werd met covers en medleys van bekende artiesten en nummers.

Podiumangst is een woord wat niet voorkomt in het vocabulaire van A Lot(te) Of Bass. Lotte en haar zangeres bespeelden het publiek alsof ze al jaren op het podium stonden. Lotte kondigde aan het begin van hun optreden een verrassing aan. De verrassing bestond uit het ten gehore brengen van hun tweede single die ergens in april van dit jaar wordt uitgebracht. Ook de debuut single ‘Funk Train’ werd gespeeld. De Stevie Wonder-medley mag ook niet onvermeld blijven maar absolute hoogtepunt was het spelen van een nummer van Marcus Miller. Dat je dat op deze leeftijd kunt en aandurft getuigd van grote klasse. Houd deze jongedame in de gaten!

Vervolgens is het de beurt aan de ‘grand dame’ zelf. Neerlands beroemdste saxofoniste debuteerde met het album ‘Saxuality’ waar ook de wereldhit ‘Lily Was Here’ (dat ze samen speelt met Dave Stewart) op staat en haar een nominatie voor een Grammy opleverde. Verder is ze goed voor meer dan 2,5 miljoen verkochte albums wereldwijd en heeft ze het podium gedeeld met de grootste sterren uit de pop-en jazzwereld waaronder Prince, Maceo Parker, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd. In 2021 ontving Candy Dulfer de Edison Oeuvreprijs en tourde ze met een succesvolle theatershow door Nederland.

Met een gloednieuw album getiteld ‘We Never Stop’ wat dit jaar uitkomt heeft Candy Dulfer weer een reden om de Nederlandse podia onveilig te maken. Ze is er weer in geslaagd om een fantastische nieuwe band te formeren bestaande uit de 22-jarige drummer Kick Woudstra, zangers Ivan Peroti (onder andere bekend van Sven Hammond) en aanstormend talent Camilo Rodriguez en oude bekenden bassist Xander Buvelot en Candy’s vertrouwde rechterhand gitarist Ulco Bed. Ook zanger/toetsenist Roger Happel die te horen is op het album ‘Live in Amsterdam’ en vele jaren met haar over de hele wereld tourde is weer teruggekeerd. Verder had ze nog een toetsenist, trombonist en een tenorsaxofonist meegebracht. Zo kunnen we dus niet alleen genieten van uitstekende muzikanten maar ook van vier mooie stemmen want Candy Dulfer is niet alleen een virtuoze saxofoniste maar beschikt ook over goede stembanden.

Het geluid deze avond was uitstekend. Ook het volume was acceptabel zodat mijn meegenomen oordopjes overbodig waren. De band en Candy Dulfer hadden er zichtbaar veel zin in. Candy had bij elk nummer wel een anekdote of uitleg. De hoofdthema’s deze avond waren positivisme, vriendschap en liefde. De setlist deze avond bestond uit nummers van het aanstaande nieuwe album ‘We Never Stop’ aangevuld met oud werk, covers en medley’s. Ook de klassieker ‘Lily Was Here’ werd natuurlijk niet vergeten. Hoogtepunt was echter de ballad ‘The Climb’ met een hoofdrol voor gitarist Ulco Bed.

Laten we hopen dat de arbeidsinspectie deze avond niet aanwezig was want op een tijdstip dat 13-jarige meisjes al lang in bed horen te liggen riep Candy Dulfer Lotte Claus het podium op om nog een nummertje mee te jammen. Ondanks dat de tour ‘We Never Stop’ heet kwam er toch een einde aan deze avond. De missie die Candy Dulfer en haar band had. Namelijk het publiek een avond bieden om alle ellende die er momenteel gaande is in de wereld even te vergeten, was meer dan geslaagd. Iedere aanwezige keerde huiswaarts met een glimlach op het gezicht. Het was een mooie ‘funky’ avond.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: