In een geniale knipoog naar het verleden heeft het Emmy Award winnende Iraans-Amerikaanse duo MaWayy zich aangesloten bij het Britse popfenomeen Right Said Fred voor een creatieve herinterpretatie van de iconische jarentachtighit ‘I’m Too Sexy’. Met verse vocalen van de oorspronkelijke idolen behoudt het nummer zijn soepele, sensuele stem, in deze versie aangevuld met een dansbare en energieke beat, waardoor een geheel nieuw pareltje ontstaat dat klaar is om deze zomer de dansende menigten opnieuw te overweldigen. Nu uit op Spinnin’ Records.

‘I’m Too Sexy’ geldt nog steeds als een van de grootste hits uit het begin van de jaren negentig. Met de doorbraak van het Britse duo Right Said Fred (die gedurende het hele decennium de hitlijsten bleven domineren), bereikte het nummer #1 in verschillende landen, waardoor het een wereldwijde zomerhit werd in 1991.

Fast forward naar ons decennium, toen het Iraans-Amerikaanse dance-duo MaWayy Right Said Fred ontmoette via een van hun gezamenlijke agenten. Het duo, bestaande uit de Emmy Award-winnende televisiecomponisten / producers Brian Wayy en Masoud Fuladi, maakte al indruk met verschillende clubtracks, waaronder hun debuut ‘Wrong’ uit 2017 (dat op dit moment meer dan 1,6 miljoen views op YouTube telt) en ‘Calling Her My Name’ uit 2020, en was eager om te onderzoeken hoe ze konden samenwerken met het iconische Britse popact.

Het gebeurde dat beide teams geïnteresseerd waren in het heruitvinden van ‘I’m Too Sexy’, waarbij MaWayy geïnspireerd was om een frisse groove rond het nummer te creëren, terwijl Right Said Fred hun beroemde hit opnieuw wilden bezoeken. Het resultaat bleek fenomenaal te zijn, omdat de mannen een sublieme prestatie leverden, met hun kenmerkende soepele vocale stijl in een prachtig geüpdatete vorm, perfect ondersteund door MaWayy’s inventieve productiegeluid.

In deze nieuwe versie bouwt ‘I’m Too Sexy’ voort op de sensuele vocalen van Right Said Fred, die de sfeer van het origineel uit ’91 oproepen, terwijl MaWayy de mannen onderdompelt in subtiele maar boeiende geluidseffecten, waardoor hun klassieke zinnen over de modieuze levensstijl rechtstreeks in een glanzende sfeer van 2024 worden gebracht.

MaWayy voegt dan een stevige beat en enkele verleidelijke melodieën toe om het nummer in een geheel nieuwe richting te draaien. Naarmate het ritme en de melodieën evolueren, toont het duo perfect zijn studio-expertise door het nummer te laten uitmonden in een zeer effectief refrein, geaccentueerd door diepe basakkoorden om de vocalen te begeleiden.

Fans van vroeger zullen de terugkeer van Right Said Fred omarmen, klinkend vrolijk en beter dan ooit tevoren, terwijl het hedendaagse publiek deze klassieker op een volgend, eigentijds niveau zal omarmen, waarbij de opgewekte sfeer wordt vertaald naar een sterke favoriet in clubs en op festivals. ‘I’m Too Sexy’ is er helemaal klaar voor, klaar om het seizoen te voorzien van een elektronisch geladen, op plezier gerichte versie – waardoor het opnieuw een onvermijdelijk nummer wordt.

Deel: