Het podium van de RTM Stage in Ahoy was zondagavond het epicentrum van een emotionele aardverschuiving toen Tom Odell, als onderdeel van zijn langverwachte Black Friday Tour, Rotterdam aandeed.

Gedurende ruim anderhalf uur bracht Odell met zijn zeskoppige band, bestaande uit twee gitaristen, een drummer, een saxofonist, een violist en een trompettist, een waanzinnige show ten tonele.

Tom Odell, de Britse singer-songwriter en pianist die bekend staat om zijn emotioneel geladen muziek, betrad het podium in zijn kenmerkende stijlvolle eenvoud. Met krachtig pianospel en een doorleefde stem greep hij meteen de aandacht van het publiek.

De zaal werd muisstil en luisterde aandachtig naar ‘The End’, een van zijn nieuwste nummers van het album Black Friday. Vanaf de eerste noten sleepte Odell het publiek mee op een emotionele achtbaan, waarbij zijn authentieke songwriting en oprechte vocale vertolkingen een diepgaande indruk achterlieten. Tussen de nummers door wist Odell ook een persoonlijke connectie te creëren met zijn fans door te praten en zijn inspiraties te delen.

Hoogtepunten van de avond waren onder meer de krachtige uitvoering van ‘Hold Me’, waarbij Odell’s emotionele reikwijdte het publiek in een staat van betovering achterliet. Met name bij de afsluiter ‘Another Love’ zong het publiek luidkeels mee.

De hits uit zijn bekendste album ‘Long Way Down’ waren duidelijke publieksfavorieten. Nummers als ‘Can’t Pretend’ en ‘Heal’ zorgden ervoor dat de zaal massaal de telefoons erbij pakte en ontroerd werd door de scherpe klanken van Odell. Maar ook nieuwe muziek werd gespeeld; maar liefst vier nummers uit het nieuwe album ‘Black Friday’.

Wat betreft de show, waren er geen wilde visuals of confettikanonnen, maar een prachtig verlicht podium en een samenspel tussen licht en schaduwen dat resulteerde in prachtige beelden op het achtergronddoek. Meer had Odeel dan ook niet nodig. De muziek sprak voor zich.

Kortom, het concert van Tom Odell in Ahoy was een meeslepende ervaring die het publiek de ziel raakte en nog lang in de herinnering zal bijblijven. Later in deze tournee zal Odell terugkeren naar Nederland voor een show in de Afas Live. En vele zullen waarschijnlijk ook daar bij zijn.

Deel: