Een jaar nadat Manu Chao voor het eerst sinds lang opnieuw enkele Belgische podia aandeed, komt de Franse-Spaanse artiest en voormalige voorman van ‘Mano Negra’ in de lente van 2024 terug naar de lage landen. Dat doet hij opnieuw als ‘Manu Chao Acoustico’, met aan zijn zijde de Argentijns-Italiaanse guitarist Lucky Salvadori en de Galicische percussionist Miguel Rumbao.

Lag de nadruk bij de concerten van het voorjaar 2023 nog vooral op zijn album ‘Sibérie m’était contée’ dan wordt er in 2024 vooral naar hartelust geput uit het rijke repertoire van hits dat Manu Chao bij elkaar schreef. Ruim 25 jaar na datum blijven de nummers uit zijn succesalbums ‘Clandestino’ (1998) en ‘Proxima Estación Esperanzah’ (2001) nog altijd absolute meezingers voor velen. Maar Manu Chao, die nog altijd zijn thuisbasis heeft in Barcelona, zal overigens ook een aantal nieuwe nummers laten horen uit zijn nieuwe album dat eind 2024 verschijnt.

Of zoals Manu het zelf zegt: “Er is heus niet alleen een toekomst in China… Ook al staat de wereld op zijn kop of heb je een leven vol vergissingen… (“No solo en China hay futuro! Mundos al revés, ekivokadas vidas…”

Bevestigde concerten:

Din. 16.04: De Casino@Bau.Huis – St. Niklaas – support: Meskerem Mees.
Zat. 20.04: Wilde Westen@Landmarck Kortrijk – support: Amparo Sánchez (solo) & Orchestre International du Vetex (akoestisch).
Don. 25.04: ‘Balkan Trafik Festival’ – Brussel – support: Ntoumos.

Deel: