Maandagavond betoverde Dotan het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam met een meeslepend concert dat een staande ovatie verdiende. De singer-songwriter bracht zijn kenmerkende mix van indiefolk en pop ten gehore, en het publiek werd ondergedompeld in een emotionele reis door zijn muzikale universum.

Het optreden begon met het prachtige dubbelnummer ‘Home III’ en ‘Home II’, waarmee Dotan meteen de toon zette voor een avond vol diepgaande melodieën en poëtische teksten. De intieme setting van Carré leende zich perfect voor de warme klanken van ‘Let the River In’ en het opbeurende ‘It Gets Better’, waarbij Dotan zijn kenmerkende falsetstem vol overgave liet klinken.

Een onvergetelijk moment van de avond was ongetwijfeld de live huwelijksaanzoek. Een afgesproken moment tussen bruidegom en Dotan, en hoognodig, want de aanstaande bruid was inmiddels reeds 7 maanden zwanger. Dotan kwam de zaal in en gaf het aanstaande bruidspaar een oprechte knuffel. Terwijl de zaal gevuld was met emoties, bracht Dotan zijn nummers met een zeldzame oprechtheid die het publiek raakte, beginnende met ‘Hungry’, speciaal voor het paar. Nummers als ‘Waves’, ‘Numb’ op de piano en het krachtige ‘Louder’ creëerden een emotionele golf die door Carré golfde.

Na ‘Bones’ liet de goedlachse zanger nog even weten dat er een verrassing aankomt. “Ik kan jullie verklappen dat er een album aankomt dit jaar en het voelt zo goed! Ik heb zoveel zin om straks die plaat voor jullie live op te voeren.”, aldus Dotan. Hij vervolgde met ‘Diamonds in my Chest’, om met het prachtige ‘Louder’ het officiële deel van de setlist te besluiten, een nummer van dat aankomende album. Pas een paar dagen oud, maar het nummer werd ontvangen met een staande ovatie. Terecht.

De avond werd vervolgd met een indrukwekkende toegift, waaronder het intieme ‘7Layers’ in een ‘living room’ stijl, tussen het publiek. Dit werd gevolgd door de uitreiking van een dubbelplatina award (vanwege de verkoop van 80.000 albums) voor zijn album ‘7Layers’, na het melancholische ‘Fall’. De uitreiking van de plaat werd extra speciaal, omdat de prijs werd overhandigd door de vader van Dotan, met wie het contact een tijd slecht is geweest.

De uitreiking was net op tijd om de grote hit van de zanger voor te zijn, want met ‘Home’ sloot Dotan het concert in het Koninklijk Theater af op grootse wijze, vol bombast. Dotan bewees wederom zijn vermogen om niet alleen muziek te maken, maar ook om een diepe connectie met zijn publiek te smeden. Het concert in Carré zal nog lang in de herinneringen van de aanwezigen naklinken als een betoverende avond vol muzikale magie.

Foto’s (c) Larissa Derks

Deel: