De Finse rock formatie Moon Shot presenteerde afgelopen vrijdag 26 januari de derde digitale single ‘Blackened Spiral’, precies op tijd voor de lancering van de voorverkoop van het nieuwe album ‘The Power’ dat in april gaat verschijnen. Terwijl de eerste twee singles ‘Yes!’ en ‘Shadow Boxer’ gestaag aan populariteit winnen en al enkele weken in de hitlijsten staan ​​of elke week hoger stijgen, zullen de Finse alternatieve rockers van Moon Shot op 26 april 2024 hun tweede studioalbum uitbrengen via Reaper Entertainment.

De eerste single van het album werd uitgebracht in september 2023. ‘Yes!’ staat sindsdien in de afspeellijsten van verschillende radiostations en geniet van groeiende populariteit. De tweede single ‘Shadow Boxer’, die sinds november 2023 beschikbaar is, bootst indrukwekkend zijn voorganger na en is een echte radiohit geworden.

Afgelopen vrijdag 26 januari presenteerde de band de derde digitale single ‘Blackened Spiral’. ‘Blackened Spiral’ is een heel bijzonder nummer, omdat het twee tegenstellingen bevat. Enerzijds is het vrij licht en poppy voor een nummer van Moon Shot. Anderzijds is de boodschap achter het nummer diepgaand en diep”, zegt hoofdcomponist, gitarist en producer Jussi Ylikoski. “Het gaat over het omgaan met en accepteren van de dood.”

“Tekstueel is Blackened Spiral een van de meest eerlijke, rauwe en pijnlijke teksten die ik ooit heb geschreven voor Moon Shot. De positieve puls van het nummer bouwt een perfecte dialoog op met deze noodlottige teksten”, aldus zanger en tekstschrijver Ville Malja, en voegt eraan toe: “Het nummer is voor degenen die iemand hebben verloren van wie ze houden. Het is toegewijd aan de mooie herinneringen die voor altijd bij ons blijven, wat er ook gebeurt.”

Videoregisseur Sami voegt toe: “Bij elke video die ik ooit heb gemaakt, begint de visuele wereld door eerst 100% aanwezig te zijn in het nummer. Meestal door het continu af te spelen in de auto. Ik voeg nooit geforceerd filmtechnieken of trucs toe aan een video, ze moeten bij het nummer passen. Tijdens het begin van het project hadden we een goed gesprek met Ville over het nummer en de kleur paars kwam steeds weer naar voren. Dat zette mijn gedachten in beweging richting explosieve kleuren in het algemeen en daar kwam animatie/AI in beeld. We wisten vanaf het begin dat we niet wilden dat de hele video geanimeerd zou zijn, wat de basis vormde voor wat je uiteindelijk ziet: een samensmelting van explosieve live actie, met de trippy wereld van de animaties/AI. Die twee combineren voelde als een spannende uitdaging aan.”

MOON SHOT – The Power
Tracklist:

De tracklist van het nieuwe album ‘The Power’ is als volgt:

Life is a Killer
Blackened Spiral
The Power
Arms Around Me
Shadow Boxer
Yes!
Ride Faster
Stars Are Holes
Supercharged Love
Deep Hood
1800 Nights

Deel: