Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Israel Nash @ De Oosterpoort.

Concerttip donderdag 25 januari: Israel Nash @ De Oosterpoort

De Amerikaanse singer-songwriter Israel Nash neemt je met zijn dromerige, soms psychedelische gitaarrock mee terug naar de jaren zeventig. Neil Young is een naam die in je hoofd opduikt als je naar Nash’ album ‘Israel Nash’s Silver Season’ (2015) luistert, maar ook Pink Floyd is nooit ver weg. Geheime wapen van Israel Nash is zijn pedalsteelgitarist Eric Swanson, die het bandgeluid naar grote hoogten tilt. Na zijn bejubelde liveplaat ‘Live At Plum Creek Sound’ is Nash’s nieuwste album ‘Lifted’ (2018) wederom een betoverend mooie hippierootsplaat, waardoor je haast gaat denken dat het ooit nog goed komt met de wereld.

Deel: