Rock and Roll Hall of Fame-band Bon Jovi herdenkt vandaag de 40e verjaardag van zijn titelloze debuut met de digitale release van ‘Bon Jovi Deluxe Edition’ op alle streamingplatforms via Island/UMR met een speciale 40-jarig jubileumtrailer. Daarnaast heeft de GRAMMY Award-winnende band de release aangekondigd van een exclusieve limited edition robijnrode vinyl LP op 24 maart en een limited edition cassette op 5 april.

Gedurende een roemruchte carrière die meer dan dertig jaar beslaat sinds hun oprichting in 1983, heeft Bon Jovi zijn plaats verdiend onder de wereldwijde rockroyalty’s en werd hij opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Met meer dan 130 miljoen verkochte albums wereldwijd, een uitgebreide catalogus met populaire anthems, duizenden concerten in meer dan 50 landen voor meer dan 35 miljoen fans, en tickets die alleen al in de afgelopen tien jaar wereldwijd ruim $1 miljard opbrengen. Bon Jovi is de volmaakte rock-‘n-rollband.

‘Bon Jovi Deluxe Edition’ bestaat uit het geremasterde originele album en in totaal negen bonustracks, waaronder nog niet eerder uitgebrachte studio-opnames en vier zeldzame live-opnames. Jon Bon Jovi coproduceerde ‘Bon Jovi Deluxe Edition’ samen met de oude geluidstechnicus Obie O’Brien, die ook het bonusmateriaal mixte.

Deze uitgebreide versie toont de evolutie van ‘Runaway’ – van Jon’s originele demo voor het schrijven van cassettes, de vroege run-through van de band en een volledige alternatieve versie, tot een uitgebreide versie van de eerste hit van de band met een scheurende tweede gitaarlead. Het bevat ook een vroege incarnatie van “Come Back”, waarin Jon zijn idee voor een gitaarsolo zingt.

De live-tracks zijn opgenomen tijdens de shows van de groep in Tokio in 1985, die voor het eerst beschikbaar waren op de cd-release ‘Bon Jovi: Special Edition’ in 2010. De live-tracks zijn opnieuw gemixt voor ‘Bon Jovi Deluxe Edition’ en zullen beschikbaar zijn op DSP’s voor de eerste keer.

Het robijnrode vinyl in beperkte oplage van de originele negen nummers tellende LP van de band is geremasterd van de originele tapes en heeft een alternatief hoesontwerp, een hoogwaardig tip-on jasje en een exclusieve litho van een vroege Ross Halfin-fotosessie.

Ten slotte bevat de cassette in beperkte oplage alle originele albumtracks met een verbeterd ontwerp dat nu songteksten en de originele bandfoto uit de binnenhoes van de LP bevat, elementen die ontbreken in de originele Amerikaanse cassette-uitgave.

Precies veertig jaar geleden verscheen Bon Jovi op 24 januari 1984, waarmee de band aan de massa werd voorgesteld en hun legendarische carrière een vliegende start kreeg. De plaat werd dubbel platina en bevatte klassiekers als ‘She Don’t Know Me’ en ‘Runaway’. Deze laatste is een kenmerkende hit en heeft bijna een half miljard streams verzameld.

Bon Jovi (Limited Edition 40th Anniversary Ruby LP)
Tracklist: (Original Album)

Side A
A1. Runaway
A2. Roulette
A3. She Don’t Know Me
A4. Shot Through TheHeart
A5. Love Lies

Side B
B1. Breakout
B2. Burning For Love
B3. Come Back
B4. Get Ready

Bon Jovi (Limited Edition Cassette)
Tracklist: (Original Album)

Side A
A1. Runaway
A2. Roulette
A3. She Don’t Know Me
A4. Shot Through The Heart
A5. Love Lies

Side B
B1. Breakout
B2. Burning For Love
B3. Come Back
B4. Get Ready

Bon Jovi: Deluxe Edition
Tracklist:

1. Runaway
2. Roulette
3. She Don’t Know Me
4. Shot Through The Heart
5. Love Lies
6. Breakout
7. Burning For Love
8. Come Back
9. Get Ready

Bonus Tracks
10. Runaway (cassette writing demo) 2:14
11. Runaway (pre-production studio demo) 4:08
12. Runaway (alternate version) 4:18
13. Runaway (extended version-2024 mix) 4:42
14. Come Back (reference vocal version) 4:15
15. Roulette (Tokyo Live ’85-Obie O’Brien mix) 5:38
16. Breakout (Tokyo Live ’85-Obie O’Brien mix) 7:06
17. Runaway (Tokyo Live ’85-Obie O’Brien mix) 5:17
18. Get Ready (Tokyo Live ’85-Obie O’Brien mix) 7:03

Deel: