Vandaag kondigt de legendarische rockband The Black Crowes hun langverwachte nieuwe album aan, ‘Happiness Bastards’, dat op 15 maart wereldwijd zal verschijnen via het eigen Silver Arrow Records van de band. Het project, geproduceerd door de Grammy Award-winnende producer Jay Joyce, is het tiende studioalbum van The Black Crowes en hun eerste originele muziek in 15 jaar. ‘Happiness Bastards’ is een album dat zowel fris als typisch rock-‘n-roll is.

Het nieuws begint met de release van de riff-scheurende eerste single ‘Wanting and Waiting’, een opwindend voorproefje van wat komen gaat met de kenmerkende flair en houding van een van de meest vitale rockbands van deze generatie.

De Black Crowes laten de onzin in het verleden achter zich. 15 jaar na hun laatste album met originele muziek presenteren de Robinson Brothers ‘Happiness Bastards’ – hun 10e studioalbum. Sommigen zullen misschien zeggen dat het project een aantal tumultueuze jaren in de maak is geweest, maar wij zijn van mening dat het precies op het juiste moment komt. Noem het broederlijke liefde of het muzikale lot dat hen weer bij elkaar bracht, de langverwachte plaat die de reünie van deze legendarische band inwijdt, zou wel eens het ding kunnen zijn dat rock & roll redt. In een tijd waarin de kunstvorm begraven ligt onder de corporate glans van zijn opvolgers, bijten The Black Crowes terug met de angst van onuitgesproken woorden, op papier geschreven en geëlektrificeerd door gitaarsnaren, waardoor gestripte, kale rock & roll wordt onthuld. Geen glans, geen glitter, alleen ritme en blues op zijn best; luid en recht in je gezicht.

Sinds The Black Crowes in 2019 herenigd zijn, zijn ze triomfantelijk terug in vorm met meer dan 150 shows in 20 landen over de hele wereld, ter ere van de 30e verjaardag van ‘Shake Your Money Maker’, het album dat hen op de kaart heeft gezet. Toen ze terugkwamen van de weg, wisten ze dat ze iets nieuws nodig hadden om hun verloren tijd te laten zien. De Robinson Brothers en oude bassist Sven Pipien gingen begin 2023 de studio in met producer Jay Joyce en de ervaringen van de afgelopen jaren werden door de muziek getranscribeerd toen de band de weg terug naar hun roots vond. En het is eindelijk zover: ‘Happiness Bastards’ komt uit op 15 maart 2024.

In 2024 is het veertig jaar geleden dat The Black Crowes van start gingen, en de Robinson Brothers claimen dit gedenkwaardige jaar als hun eigen jaar. Na tientallen jaren gekenmerkt door seks, drugs, ruzies, scheidingen en echtscheidingen laten ze hun onzin achter zich. Het nieuwe album dient als een eerbetoon aan hun verleden en een viering van het heden en de toekomst en bevat 10 originele nummers, met een heel speciaal kenmerk van de voor een Grammy genomineerde superster Lainey Wilson. Hoewel ze door de jaren heen hun deel van de meningsverschillen hebben moeten overwinnen, zijn ze nu twee gelukkige klootzakken, met een triomfantelijk album als resultaat.

Chris Robinson, frontman van Black Crowes, zei: “‘Happiness Bastards’ is onze liefdesbrief aan rock-‘n-roll. Rich en ik zijn altijd bezig met het schrijven en creëren van muziek; dat is voor ons nooit gestopt, en het is altijd de plek waar we samen harmonie vinden. Deze plaat vertegenwoordigt dat”, en Rich Robinson vervolgt, “Dit album is een voortzetting van ons verhaal als band. Onze jarenlange ervaring met het schrijven en maken van muziek en het toeren over de hele wereld zijn vertegenwoordigd in deze plaat, en we werden op briljante wijze begeleid door een van de beste producers in de branche, Jay Joyce. Ik ben ongelooflijk trots op wat we samen hebben neergezet.”

Ter viering van het aanstaande nieuwe record keren The Black Crowes dit voorjaar terug op tournee met tourdata in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

“Happiness Bastards” Track Listing:

1. Bedside Manners
2. Rats And Clowns
3. Cross Your Fingers
4. Wanting And Waiting
5. Wilted Rose ft. Lainey Wilson
6. Dirty Cold Sun
7. Bleed It Dry
8. Flesh Wound
9. Follow The Moon
10. Kindred Friend

Deel: