Elvis Presley, geboren op 8 januari 1935 te Tupelo, Mississippi, zou vandaag 89 jaar geworden zijn. Presley, Amerikaans zanger, muzikant en acteur wordt bestempeld als een van de meest spraakmakende, culturele iconen van de 20e eeuw, zijn bijnaam is ‘The King of Rock and Roll’ of simpelweg ‘The King’.

Tijdens zijn verbazingwekkende carrière zorgde Elvis Presley voor het populair maken van de Rock & Roll-muziek in Amerika. Elvis won 3 Grammy Awards, dit voor gospelmuziek. Elvis had 18 nummer 1 singles en ontelbare gouden en platina platen. Hij was een van de eerste artiesten die toetrad tot de Rock and Roll Hall of Fame. Elvis is buiten de Rock & Roll erkend voor bijdrages in diverse muziekstijlen, in 1998 trad hij postuum toe tot de Country Music Hall of Fame; drie jaar later tot de Gospel Music Association’s Gospel Music Hall of Fame.

Na zijn dood bleef Elvis een van de beroemdste en populairste wereldsterren. De afgelopen jaren kwamen er talloze documentaires uit over het leven van de rocker, inclusief de film ‘This is Elvis’, ‘Elvis The Movie’ (met Kurt Russel als Elvis) en een uit 2005 daterende mini-serie met in de hoofdrol Jonathan Rhys-Meyers als Elvis. Meest recentelijk kwam de film ‘Elvis’ uit, met Austin Butler als Elvis en Tom Hanks als Colonel Tom Parker.

Deel: