Afgelopen zondagavond schitterde Ilse DeLange in poppodium Paard in Den Haag, als onderdeel van haar nieuwe clubtour. Het concert was niets minder dan ‘incredible’ en illustreerde de onbetwiste kracht en veelzijdigheid van deze Nederlandse zangeres. Met een carrière beladen met hits als ‘Miracle’, ‘I’m Not So Tough’ en ‘The Great Escape’ gaf Ilse DeLange het publiek een memorabele avond. Er lijkt geen einde in zicht, aangezien DeLange druk bezig blijft met nieuwe muziek. Het enthousiaste publiek zong luidkeels mee met zowel de vertrouwde klassiekers als het nieuwe materiaal.

Het concert bood een harmonieuze mix van rustige en krachtige nummers, inclusief indrukwekkende covers van Dolly Parton en John Hiatt. Tijdens ‘Miracle’ transformeerde het publiek in een zee van lampjes, waardoor de sfeer magisch werd. Ilse DeLange gaf het publiek een actieve rol, vooral tijdens het meezingen van de bekende hits. De afwisseling tussen rustige ballads en energieke rocknummers hield de spanning gedurende de avond vast. De uitvoering van twee nummers van The Common Linnets, waarmee ze het Eurovisie Songfestival deelde, voegde een extra dimensie toe aan de setlist.

Het publiek, dat uit volle borst meezong met nieuw materiaal, getuigde van Ilse’s onverminderde populariteit en creatieve vitaliteit. Tijdens het betoverende ‘Miracle’ veranderde de zaal in een sterrenhemel van lichtjes, een ontroerend moment dat de magie van live muziek illustreerde.

Een van de hoogtepunten van de avond was het intieme optreden van ‘Calm After the Storm’ en ‘We Don’t Make the Wind Blow’, beide origineel van The Common Linnets, waarmee ze destijds samen met Waylon meedeed met het Eurovisie Songfestival. Het publiek kon ook genieten van de betoverende covers ‘Jolene’ en ‘Have a Little Faith in Me’. Als kers op de taart kondigde Ilse aan dat ze begin volgend jaar met haar band op theatertour gaat, wat de fans ongetwijfeld enthousiast maakte.

 

De setlist, met een perfecte balans tussen nostalgie en vernieuwing, eindigde met een knallende encore, inclusief ‘Stranger’ en ‘Flying Blind’. Ilse DeLange bewees opnieuw dat ze niet alleen een ongeëvenaarde stem heeft, maar ook de magie om haar publiek keer op keer te betoveren. Het was een avond doordrenkt van muzikale magie en bewees dat Ilse DeLange’s ster nog lang niet aan het tanen is.

Foto’s © Jayno Berkhoudt

Deel: