Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Wishbone Ash @ Muziekgieterij.

Concerttip dinsdag 12 december: Wishbone Ash @ Muziekgieterij

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner. Dat maakt dat de band in 2020 50 jaar bestaat en het album ‘Coat of Arms’ dus een heus jubileumalbum is. De afgelopen vijfig jaar heeft Wishbone Ash zich bewezen als pionier in het gebruik van de twinlead gitaren.

De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, een tijdloos album waar nog steeds veel rockliefhebbers dagelijks van genieten. In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums (waaronder 25 unieke studio-albums) en vele live concerten.

Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij niet alleen het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’) aan bod komt, maar ook hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ , ‘Bonafide’) en uiteraard ook het laatste album ‘Coat of Arms’.

Deel: