Het Australische indiefolk duo Hollow Coves speelde in 2022 een bijna uitverkochte show in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. In maart 2024 komt het duo met een nieuw album weer langs Nederland voor twee shows.

Met de aankondiging van de tour brengt Hollow Coves ook hun nieuwe single ‘Milk & Honey’ uit. Het duo heeft een vertrouwd eigen geluid ontwikkeld waar ‘Milk & Honey’ een duidelijk voorbeeld van is. Een nummer met een belangrijk eerbetoon aan het volgen van je dromen, het omarmen van kinderlijke verwondering in het universum, en het onthouden dat “het leven meer is dan geld verdienen”, ondanks wat de maatschappelijke druk ons vaak vertelt. Eerder kwamen de singles ‘Letting Go’ en ‘Harder to Fake it’ uit, welke onderdeel zijn van het nieuwe album die begin 2024 wordt verwacht.

Hun debuut-EP ‘Wanderlust’ uit 2017 en het daaropvolgende album ‘Moments’ uit 2019 werden met lof ontvangen door critici en fans over de hele wereld. Toen de pandemie iedereen in isolatie bracht, verhuisde Hollow Coves naar een huis aan de Gold Coast. Ze zochten tweedehands apparatuur, zetten Matt’s timmervaardigheden in om een geluidsdichte opnameruimte te bouwen en leerden samen de basisprincipes van opnemen. Hun EP ‘Blessings’ werd in 2021 opgenomen en zelf geproduceerd in het huis van de band. Voor het in 2024 verwachte album werkte Hollow Coves onder andere samen met Matt Corby.

Op 29 maart staan ze in TivoliVredenburg in Utrecht en op 30 maart in Muziekgieterij te Maastricht. De kaartverkoop gaat 6 december om 10.00 uur van start via de sites van de zalen.

Deel: