De Noord-Europese neofolk band Heilung komt in september 2024 naar de AFAS Live. Afgelopen zomer stond de band op het festival Lowlands.

Heilung betekent ‘helen’ in de Duitse taal en zo wordt de essentie van de band’s sound ook omschreven. Luisteraars worden achtergelaten in een relaxte staat na een magische muzikale reis die soms een tikkeltje turbulent is. De band, bestaande uit Noorse, Deense en Duitse leden gaat ver terug in de tijd naar het Noord-Europese ijzeren tijdperk en Viking periode voor een experimentele sound met oeroude invloeden. Van stromend water over menselijke botten, vlijmscherpe zwaardgevechten tot aan schilden met ringelende bronzen ringen; niets is te gek voor het neerzetten van de originele sound waar Heilung zich aan waagt.

Geschriften op oude artefacten als runenstenen, opgegraven speerschachten en amuletten vormen de authentieke songteksten van de band. De verhalen zijn gevormd in poëzie, een combinatie van historische evenementen en een vrije vertaling van teksten uit de oudheid. Elke poging om Heilung te verbinden met moderne politiek of religie is zinloos. Heilung brengt je terug naar de tijd voor de komst van het christendom en moderne politieke ideologieën.

Heilung brengt op zaterdag 21 september 2024 een nieuw ritueel naar AFAS Live. De ticketverkoop start op woensdag 27 september 2023.

Deel: