Dat het genre Nederpop nog steeds populair is bleek wel uit een compleet uitverkochte Groene Engel in Oss afgelopen vrijdag. Op deze regenachtige avond brachten de Nederpop All Stars het neusje van de zalm op Nederpop gebied tijdens hun zogenoemde ‘Nacht van de Nederpop’ clubtour. Met een zeer sterke band bezetting, bestaande uit: gitarist Sander van Herk, toetsenist Erik de Nood, zanger Stefan de Kogel, drummer Luc de Bruin en bassist Robert Kramers, werden de bezoekers alvast lekker opgewarmd met een aantal fijne meezingers.

Henk Westbroek was de eerste gastartiest tijdens deze avond en zorgde met zijn markante stemgeluid direct voor herkenning bij het publiek. De klassieker ‘Vriendschap’ van Het Goede Doel werd luidkeels meegezongen door het publiek. Tijdens ‘België’ liet Henk Westbroek het publiek het grootste gedeelte meezingen en had hij veel plezier samen met de muzikanten op het podium. Medeoprichter van Het Goede Doel, gitarist Sander van Herk, was de avond ervoor opa geworden, dus zette Henk hem extra in het zonnetje. Ook deelde Henk een anekdote over de welbekende tune van de Hema reclames, wat door Sander van Herk was bedacht en wat hij ook in de Groene Engel met veel plezier liet horen.

Nadat de Nederpop All Stars de regie van deze avond weer even overnamen met hun sterke samenspel, was Hans de Booij de volgende gastartiest die het podium betrad. Nadat hij het publiek in Oss gekscherend begroette met “Goedenavond Sneek!” bracht hij zijn hit ‘Thuis Ben’. Zijn afsluiter ‘Annabel’ werd met veel enthousiasme ontvangen door het publiek, men zong de tekst dan ook woord voor woord luidkeels mee.

Ook Nol Havens van VOF de Kunst maakte zijn opwachting en met zijn markante stem klonken de hits ‘Eén Kopje Koffie’ en ‘Suzanne’ dan ook meer dan vertrouwd. Niet meezingen was geen optie bij deze klassiekers. ‘The man with the golden voice’ Alides Hidding van Time Bandits trakteerde Oss, met zijn gitaar in de aanslag, op een fijne set met onder andere ‘I’m Specialized In You’ en ‘Live It Up’.

Erik Mesie van Toontje Lager ging terug in de tijd met de tune van het autoprogramma ‘De Heilige Koe’ uit de jaren ’80 en vrij recentelijk was het nummer ‘Zoveel Te Doen’ ook nog te horen in een reclame van een grote supermarktketen. Ook deelde Erik Mesie een anekdote over het nummer ‘Stiekem Gedanst’, volgens de platenmaatschappij zou het geen succes worden om dit nummer als single uit te brengen vanwege de twee solo’s die in het nummer zitten. Het werd uiteindelijk de grootste hit van Toontje Lager.

Toen Suzanne en Monique Klemann, alias Loïs Lane, het podium betraden was het feest compleet. Samen met Stefan de Kogel zongen ze ‘My Best Friend’ en met hun power wist Loïs Lane het publiek zeer uitgelaten aan het dansen te krijgen. Ook tijdens nummers als ‘Love Of Life’ en ‘First Time’ genoten de muzikanten op het podium en de toeschouwers zichtbaar. Waarna deze fijne Nederpop avond werd afgesloten met de alom bekende nederpop hit ‘Venus’.

Met deze ‘Nacht van de Nederpop’ hebben de Nederpop All Stars een ware succes formule in huis, waarbij meezingen gegarandeerd is. Een zeer fijne trip down memory lane, wat ook goed zichtbaar was op de gezichten van de bezoekers die na de show weer huiswaarts keerden.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: