Vandaag, 21 september is de dag dat de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen zijn 89e verjaardag zou vieren. Halverwege de jaren ’60 begon Cohen met het componeren en uitbrengen van folk-rock en pop songs. Een van zijn meest fameuze composities is ‘Hallelujah’, een nummer komende van het uit 1984 daterende album ‘Various Positions’. In 2010 werd Cohen geïntroduceerd in de beroemde Rock and Roll Hall of Fame, in 2010 mocht hij een lifetime achievement Grammy Award in ontvangst nemen.

Op 19 september 2016 bracht hij een nieuw studio-album uit, het dertiende in zijn inmiddels 60-jarige carrière. Ondanks zijn gevorderde leeftijd bleek Cohen in topvorm: hij klonk krachtig en urgent, bijna hypnotiserend, en de songs kwamen – zoals altijd – recht uit het hart. De negen songs op ‘You Want It Darker’ werden – zoals dat op het vorige album ‘Popular problems’ ook het geval was – mede geschreven door Cohen’s Canadese landgenoot Patrick Leonard, die ook voor de productie tekende.

Leonard Cohen overleed op 7 november 2016 op 82-jarige leeftijd.

Deel: