Vanwege de enorme vraag van fans heeft Olivia Rodrigo 18 nieuwe data aangekondigd voor haar GUTS wereldtournee van 2024. Na het ongelooflijke succes van haar debuuttournee The SOUR Tour in 2022, wordt de GUTS wereldtournee Olivia’s eerste arena-tournee, waarbij ze naar iconische locaties over de hele wereld gaat, waaronder Madison Square Garden, Kia Forum, Sportpaleis, The O2 en meer. Tijdens deze tour zal ze meerdere avonden optreden in verschillende steden, waaronder twee avonden in New York, Los Angeles en Londen.

Na het verbreken van records met haar debuutalbum ‘SOUR’, dat 4x Platina werd en het snelste album in de geschiedenis is waarvan alle nummers zijn gecertificeerd als RIAA Platina of hoger, maakt Olivia Rodrigo een terugkeer met haar nieuwe album ‘GUTS’. Geproduceerd door en mede-geschreven met Daniel Nigro (haar belangrijkste creatieve partner op SOUR), intensiveert elk nummer de emotionele eerlijkheid die altijd haar verhalen heeft doordrenkt. Rodrigo breidt haar expressieve palet uit en ontdekt volledig nieuwe dimensies van haar artistieke vermogen, zoals te zien is in de leidende single ‘vampire’. Onlangs bereikte ‘vampire’ de nummer 1-positie in de UK Official Singles Chart – een gebeurtenis die Rodrigo de vrouwelijke artiest maakte met de meeste nummer 1-hits in het VK dit decennium. ‘vampire’ verzamelde meer dan 100 miljoen gecombineerde streams in de eerste week en stond op nummer 1 in Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland. De 20-jarige is de jongste artiest in de geschiedenis van de Hot 100 die drie hits op nummer 1 debuteert.

‘SOUR’ is nu 4x Platina in de VS en heeft wereldwijd meer dan 17,9 miljoen aangepaste albumeenheden verkocht met meer dan 42 miljard streams. Elk van de 11 nummers van het album belandde in de top 30 van de Amerikaanse top 100, waardoor Rodrigo de eerste vrouwelijke artiest is die tegelijkertijd met 11 of meer nummers in de top 30 stond.

Ze ontving zeven GRAMMY® Award-nominaties, waaronder nominaties in elk van de Big Four-categorieën, en won prijzen voor Best New Artist, Best Pop Vocal Album en Best Pop Solo Performance tijdens de 64e GRAMMY® Awards. Rodrigo werd benoemd tot New Artist of the Year bij de American Music Awards, Woman of the Year bij de Billboard 2022 Women in Music Awards en Songwriter of the Year bij zowel de ASCAP Pop Music Awards als Variety Hitmakers.

Deel: