Na anderhalf uur weersvertraging zwaaiden de deuren van het iTHINK Financial Amphitheatre in West Palm Beach open en verwelkomden zo’n twintigduizend enthousiaste hiphopfans uit Florida. Deze vertraging leek niet nodig, aangezien het evenement was georganiseerd, rekening houdende met regen en zonneschijn. Helaas resulteerde deze late start in lange rijen bij de veiligheidscontroles, waardoor verschillende bezoekers een deel van de show misten.

Bij aankomst was het duidelijk dat de hiphopscene nog steeds bloeit, vooral in Florida. Ondanks het verbod op middelen als marihuana was het veld stampvol, omdat de verschillende geuren die door de lucht zweefden, aantoonden dat veiligheidsmaatregelen in dit opzicht niet helemaal effectief waren. De akoestiek bij iThink was opmerkelijk goed, en zelfs de plaatsen op het veld boden een aangename ervaring, in schril contrast met de veel te dure tribuneplaatsen en exorbitante drankprijzen.

Snoop Dog en Wiz Khaliga traden op in het Amphitheater met hun High School Reunion Tour. De heren werden vergezeld door een reeks van bevriende rappers. DJ Drama, Berner en Warren G stonden echter veel te vroeg op de set om veel publiek te trekken, maar de heren deden hun best, waarbij zeker Warren G op veel enthousiasme vanuit het publiek kon rekenen. Too $hort, die als laatste voorprogramma de taak had het publiek klaar te stomen voor de voorprogramma’s liet echter te wensen over. Zijn teksten waren sterk gecentreerd rond expliciete verwijzingen naar zijn seksuele activiteiten en man / vrouw-anatomie, wat afbreuk deed aan de potentiële diepte van zijn muziek. Zijn voortdurende opscheppen over wat hij had bereikt en zijn prestaties in het verleden sleten snel en lieten geen sterke indruk achter.

Wiz Khalifa leverde daarentegen een opvallende prestatie. Hij boeide vakkundig de menigte van 20.000 mensen en zette ze aan tot dansen en bewegen op zijn beats. Zijn uitzonderlijke podiumpresentatie werd benadrukt door een hartverwarmend moment toen hij zijn kinderen op het podium bracht. Wiz’ energieke en meeslepende optreden zette het podium echt in vuur en vlam.

De laatste act van de avond was Snoop Dogg. Zijn optreden stuitte echter op enige teleurstelling. De show bevatte dan wel een stel paaldanseressen voor de sfeer, maar miste de levendige energie die de set van Wiz Khalifa had gekenmerkt. Het gejuich en het meedansen door het publiek was sporadisch en er heerste een sfeer van rust in het publiek. Een aparte gewaarwording. De performance van Snoop Dogg voelde overdreven gepolijst en gerepeteerd aan, zonder de rauwe authenticiteit die eerder op de avond zo boeiend was bij Wiz Khalifa.

Over het algemeen genomen was het een mooie avond die de hiphop liet leven, maar de sfeer werd toch absoluut gemaakt door de uitzonderlijke prestaties van Wiz Khalifa. De avond toonde aan dat het hiphopgenre springlevend blijft in Florida, met zijn kracht om het publiek te boeien en te boeien.

Deel: