Afgelopen donderdag stond Kaleo dan weer eindelijk in Nederland op het podium. Bij aankomst viel het grote podium voor het prachtige witte Paleis Soestdijk goed op. Deze avond begon op het terrein van Paleis Soestdijk met een heerlijk biertje en met een lekkere versnapering in de zon. Een mooie avond voor een geweldig concert van Kaleo.

Maar eerst moest het publiek opgewarmd worden met de groovy band Jon Allen And the Luna Kings. Deze band met Engelse roots en een bluesy, Amerikaanse sound zorgde in het publiek voor een geweldige sfeer en een goede opwarming. Dat niet iedereen bekend was met de band mocht de pret niet drukken. Er was een goede klik met het publiek en met de bandleden onderling. Jon Allen ging tijdens de show dan ook nummer voor nummer in met een geweldige stem en onwijze emotie.

Eindelijk was het moment er dan. Kaleo terug in Europa na hun zeer succesvolle ‘Fight or Flight tour’. In 2022 was de tour grotendeels uitverkocht. En dat voor een redelijk nog onbekende band uit het verre IJsland. Dit jaar keerde Kaleo terug om weer een goede mix te spelen van oude en nieuwere songs. Helaas begon Kaleo wel 15 minuten later met spelen. Helaas zonder uitleg of een “sorry voor de vertraging”. Het contact met het publiek verliep helaas niet erg soepel. Een “Hello Netherlands” en zo nu en dan een “Thank You” kwam er helaas wat lastig uit bij zanger Jökull.

De sound van de band blijft echter wel ongelofelijk mooi. En hoewel het laatste album ‘Surface Sounds’ inmiddels al bijna 3 jaar oud is, klonken alle nummers als nieuw in de oren. De ongelofelijke warme stem van zanger Jökull zorgde over het hele festivalterrein voor een geweldige warme sfeer. Zeker bij nummers zoals ‘Backbone’ en ‘Save Yourself’.

Hoewel het zo nu en dan wat moeilijk leek te gaan bij Kaleo heeft de gehele band wel voor een geweldige energieke avond gezorgd. Meefluiten met het nummer ‘I can’t go on without you’ en keihard meezingen met ‘Hey Gringo’ en ‘Hot Blood’. Tegen het einde van de setlist speelde Kaleo het enige nummer in het repertoire geschreven in het IJslands ‘Vor í Vaglaskógi’. Met leek direct afgespeeld van het album ‘A/B’, zó mooi en vol met emotie.

De setlist eindigt met meest bekende nummer ‘Way down we go’, uit volle borst werd er meegezongen vanuit het hele park. Gevolgd door een encore van het nummer ‘No Good’. Onderweg terug naar de parkeerplaats en pendelbussen werd er volop nagenoten van de show en kan het publiek niet wachten op de volgende keer dat Kaleo terug zal keren naar Nederland. Kortom, een geweldige avond!

Foto’s (c) Nick Taal

Deel: