Afgelopen week heeft de internationaal veelgeprezen singer-songwriter Rita Ora haar nieuwe album ‘You & I’ uitgebracht. ‘You & I’ is een diep persoonlijk oeuvre dat onlosmakelijk verbonden is met een nieuwe fase in Rita’s leven en carrière en is een eerbetoon aan haar eigen eclectische smaak.

“De ‘You’ in ‘You & I’ vertegenwoordigt meer dan alleen de man waarvan ik hou,” zegt Rita. “Het gaat over mijn moeder, mijn vrienden, mijn fans en in sommige opzichten vertegenwoordigt het de relatie die ik met mezelf heb. Dit album is de afgelopen twee jaar als een dagboek voor me geweest en ik ben heel blij dat jullie het eindelijk kunnen horen.”

Op dit album schreef Rita aan elk nummer mee en werkte nauw samen met uitvoerend producent Oak Felder (Ariana Grande, Nicki Minaj, Alicia Keys, Usher). Door het album heen blikt Rita terug met nummers als ‘Girl in the Mirror’, een eerbetoon aan haar jongere zelf, en ‘Notting Hill’, dat teruggrijpt naar haar tienerjaren. ‘That Girl’ bevat een interpretatie van Eddie Murphy’s ‘Party All The Time’ en verwijst naar Rita’s filosofie om plezier te hebben in elke fase van het leven, terwijl het uitdagende ‘Shape of Me’ dient als een bitterzoete ode aan Rita’s relatie met haar moeder.

‘You & I’ bevat ook de eerder uitgebrachte singles ‘Don’t Think Twice’, ‘Praising You (feat. Fatboy Slim)’ en ‘You Only Love Me’, die in totaal bijna 100 miljoen wereldwijde streams opleverden. Rita’s nieuwe album is het eerste dat ze maakt in het nieuwe partnership met BMG, waardoor ze eigenaar wordt van al haar toekomstige masteropnames en artistieke controle krijgt op een manier die ze nog niet eerder heeft gehad.

Rita Ora’s multi-platina muziek carrière heeft haar veel waardering opgeleverd met, alleen al in de UK, dertien top 10 singles en vier #1 hitsingles in de UK. Ze is houder van het record voor de meeste UK Top 10 singles door een Britse vrouwelijke artiest. In de VS hebben Rita’s populaire singles en samenwerkingen met sterren haar een #3 in de Billboard Hot 100 opgeleverd, zeven Top 10-hits in de Billboard Dance Club Songs Chart, waarvan er vijf nummer 1 bereikten, en zes Top 20-singles in de Billboard Hot Dance/Electronic Songs Chart.

Deel: