ParkCity Live was ook dit jaar binnen no time uitverkocht. En dat terwijl er nog geen bandnaam bekend gemaakt was. Het tweedaags festival is populair in de regio en niet zonder reden. Net als zaterdag kende de zondag een gevarieerd muzikaal aanbod. Voor iedereen wat wils.
Na de feestelijke opening door Hard2get, mocht de Belgische formatie Goose het inmiddels aardig volgelopen park in hartje Heerlen wakker schudden. Dat deden ze bijna letterlijk. Het volume bij deze rock act stond vervelend (te) hard. Tot achter Front Of House was het zonder oordopjes onprettig. Het bespelen van meerdere keyboards tegelijk gaf de muziek een eigen psychedelische klank, maar maakte daarmee het optreden wat statisch. Zeker voor een rockformatie.
Gelukkig durfde het zonnetje zich zo af en toe te laten zien, waardoor men goedgemutst het optreden van Snelle met z’n Lieve Jongens Band tegemoet kon zien. Daar waar het publiek bij de vorige act nog op veilige afstand bleef, werd het nu vooraan dringen. Bij de eerste noten schoten de kartonnen bordjes met verzoekjes uit het publiek omhoog. Er werd uit volle borst meegezongen. De rapper en zanger zocht veelvuldig contact met het publiek, dat op haar beurt de participatie gretig beantwoordde. Het heerlijk Iers klinkende nummer “Mijn Ruggengraat En Ik” (samen opgenomen met Kraantje Pappie) was daar een goed voorbeeld van. Voor 4 jonge meiden vooraan kwam het hoogtepunt zo halverwege de show, toen ze werden uitgenodigd om mee te zingen óp het podium. Tegen het einde kwamen de opblaasbeesten weer voor de dag en vlogen de flamingo’s en zeepaardjes over het publiek.
De daarop volgende artieste werd met gejuich ontvangen, al was het alleen maar door de mededeling van presentator Bart Storcken dat hun “Limburgse” Max Verstappen in Oostenrijk had gewonnen. Ergens in het publiek zwierf nog een opblaasbeest, maar het échte beest verscheen op het podium. Met een energieke performance bewees Davina Michelle haar veelzijdigheid in zowel het Engels- als Nederlandstalige segment. Het nog niet uitgebrachte funky rocknummer ‘Dating The Devil’ werd enthousiast omarmd, haar hit ‘Het Duurt Te Lang’ werd bijna van begin tot eind meegezongen en tijdens het ‘Hold On’ was het één grote springende massa. Verder werd met een stel stoere drummers het optreden nog meer body gegeven. Met ‘Heartbeat’ werd tenslotte het knallende optreden swingend afgesloten. Het publiek bleef nog wel even “hyper”.
Nog meer inbreng van onze Zuiderburen werd gebracht door het trio Ruben, Mario en Paul, of te wel Triggerfinger. Onder het “wakend toezicht” van oudgediende bassist Wladimir gaf het trio een solide acte de presence. Vlammen hadden de heren niet meegenomen, aldus Ruben tegen het publiek. Jullie warmte is genoeg. En dat bleek inderdaad voldoende. Het geluid en volume stond goed afgesteld om het op de juiste felheid te laten klinken.
Het volgende optreden op Mainstage was afkomstig van onze Oosterburen. Querbeat heeft inmiddels een ruime staat van dienst opgebouwd. Ook op ParkCity Live. Met de 13-koppige delegatie uit Duitsland is het garantie voor feest. Deze brassband met de wortels in de carnavalsmuziek veroorzaakte een georganiseerde chaos. Zowel op het podium, als spelend tussen het publiek, zorgden ze voor een vermakelijke sfeer. Na drie keer een “Zugabe” te hebben gebracht daalde de rust voor even terug op het terrein.
Festivalafsluiter dit jaar was de internationaal hoog aangeschreven groep Kriss Kross Amsterdam. Het trio trekt wereldwijd aandacht en weet hun reputatie ook in het Limburgse Heerlen waar te maken. Er werd nog één maal alles uit de kast gehaald. Met het nodige vuur, rook en confetti werden de beats ondersteund. Nog één maal vol gas en dan is ’t tegen 23.00 uur echt gedaan met het feest. Op naar de volgende editie op 29 & 30 juni 2024.
Foto’s (c) Marcel Hakvoort
Deel: