Ticket West is een Nederlandse bluesformatie opgebouwd rond de gebroeders Wilhelm: gitarist Pascal en bassist Walter. Hun interesse in de blues werd door hun vader gewekt in 1984, toen de broers 14 en 11 jaar oud waren. En die interesse is in de loop van de jaren alleen maar gegroeid. De bandnaam Ticket West verwijst naar hun stijl van spelen, namelijk de Westcoast blues, zoals we die kennen van T-Bone Walker, Pee Wee Crayton en Rod Piazza, om er maar een paar te noemen. Hun eerste twee album en de optredens in het land hebben ervoor gezorgd dat Ticket West een steeds bekendere naam kreeg in het land.

Greg Izor is een Amerikaanse harmonicaspeler, wiens roots duidelijk hoorbaar verankerd zijn in Louisiana en Texas. In Austin, Texas heeft hij naam gemaakt door te spelen met artiesten als Pinetop Perkins, Gary Primich, Marcia Ball en hij heeft een tijdlang onderdeel uitgemaakt van de band van Anson Funderburgh.

Toen Greg Izor vorig jaar voor een aantal optredens in Nederland was, is hij gevraagd door platenmaatschappij Sonic Rendezvous om eens langs te komen in de Vuurland Studio in Utrecht. Samen met de gebroeders Wilhelm (Pascal op gitaar en Walter op bas) en met drummer Peter ten Wolde zijn er wat opnames gemaakt, die onlangs op een EP zijn verschenen. Op ‘Chucufu’, zoals de EP is genoemd, staan zeven door Greg Izor geschreven nummers. De combinatie van de vrolijke Westcoastblues van Ticket West en de wat rauwere Louisianablues van Izor werkt prima. Het bevordert juist de variëteit, de luisteraar komt van het vlotte ‘Here In The Corner’ via het slepende ‘Living Day To Day’, het swingende ‘Don’t Wait Too Long’ en droevige ‘Bastrop Jail’ terecht in de New Orleans-stijl van het titelnummer ‘Chucufu’. Met de vlotte Texasblues ‘Talkin’ Is Easy’ en het relaxte ‘Push That Button’ wordt het plaatje afgesloten. ‘Chucufu’ is uiteindelijk gewoon een leuke en geslaagde plaat geworden, en wat mij betreft smaakt deze spontane samenwerking naar meer. (7/10) (Sonic Rendezvous)

Deel: