Komende maand verschijnt het nieuwe album van Tangarine getiteld ‘Blank Cassette’. Het album telt dertien songs en blinkt uit in herkenbaarheid én diversiteit. Het is de tweelingbroers weer gelukt een album te maken dat niet te vergelijken is met hun eerdere werk.

Met de kenmerkende tweestemmige harmonieën en sterke melodielijnen voelen de songs levendiger en frisser, met referenties naar de westcoast en soft-rock uit de jaren ’70. Het album bevat onder andere de succesvolle singles ‘Big Star’ en ‘City to the Country’, waarmee ze het afgelopen jaar veelvuldig te horen waren op radio en TV.

De songs zijn goede voorbeelden van hoe Tangarine zich blijft ontwikkelen. Geen enkele Tangarine-plaat lijkt immers op de vorige. “Het mooie aan albums maken is dat als je er één afrondt, je weer opnieuw mag beginnen. Toen we ons laatste album uitbrachten lag er een periode voor ons waarin we op zoek gingen naar een nieuw muzikaal hoofdstuk. Dit keer voelden we veel minder druk om snel iets uit te brengen en namen we rustig de tijd om op zoek te gaan naar waar we muzikaal heen wilden.” Voor de opnames werkten de broers samen met producers Martijn Groeneveld en Christon Kloosterboer. Ook spelen er veel muzikanten mee op het album, waaronder een bijdrage van saxofonist Benjamin Herman in de song ‘Still Kids’.

Vanaf 23 juni viert Tangarine drie dagen lang hun album release op het stadsstrand van Blue Bayou in het hart van hun thuisstad Zwolle. Iedereen is daar welkom om samen met de broers te proosten en een gesigneerd exemplaar te kopen. Uiteraard speelt Tangarine een aantal keren per dag songs van het album in een intieme setting.

In aanloop naar de release op 23 juni is deze week de nieuwe single ‘The World We Live In’ gepresenteerd. Daarnaast zal Tangarine de komende tijd veelvuldig te zien zijn op de podia, waaronder dit najaar met hun nieuwe programma ‘Running in the Family’ in meer dan vijftig theaters.

Deel: