De band Voltage rondom frontman Dave Vermeulen zijn graag geziene gasten in het Osse cultuurpodium de Groene Engel. Afgelopen zaterdag was deze concertzaal de een na laatste halte tijdens het tweede gedeelte van de ´Tomorrow Hits Today´ Clubtour van Voltage.

Aan Timo van Lierop de eer om als eerste support act van Voltage de avond in Oss te openen. Solo en met een akoestische gitaar bracht Timo prachtige luisternummers ten gehore, zichzelf begeleidend met mondharmonica. Naast zijn eerste solo single ´I´m Under A Tree´ trakteerde hij het publiek in Oss ook nog op twee compleet nieuwe nummers, waaronder ´House By The Sea´. Mooie zachte liedjes werden afgewisseld met stevige blues nummers.

Daarna was het aan Mick Stender om, met een afgeslankte bandbezetting, de Groene Engel in Oss nog verder op te warmen voor Voltage. Mick is zeker geen onbekende in Oss en omgeving en heeft de laatste jaren als Mick Stender een mooi repertoire opgebouwd, waarmee hij ook bij Giel Beelen is opgevallen en zeer regelmatig bij hem op de radio te horen was. ´Girl Behind The Bar´ was een sterke opener. Met het kwetsbare ´Runaway´ liet Mick zich in Oss ook van zijn gevoelige kant zien, wat hem veel applaus opleverde. Tijdens deze set speelde Mick Stender ook een zeer sterke en eigenzinnige cover van ´Whole Lotta Rosie´ van AC/DC.

Na een korte ombouw van het podium was het tijd voor het optreden van Voltage. De bandleden Dave, Kai, Ed en Ruard wisten het publiek in de Groene Engel binnen enkele seconden voor zich te winnen. De toeschouwers werden dan ook getrakteerd op een flinke dosis authentieke rock & roll gemixt met wat Americana en country. Voltage heeft al eerder opgetreden in het Osse cultuurpodium en Dave gaf aan dat het fijn was om weer in Oss te zijn, waarna het nummer ‘I Was Drunk, Again’ gespeeld werd. Tijdens deze show kregen alle bandleden veel ruimte om met wat solomomenten te schitteren. Maar ook het publiek mocht laten horen wat ze in huis hadden, tijdens ‘Rollin’ With The Punches’ werd er luidkeels meegezongen.

Tijdens het concert werden niet alleen nummers van het album ‘Tomorrow Hits Today’ gespeeld, ook kwamen nummers van oudere Voltage albums langs. Zo werd ‘She’s Gone Like The Wind’ van het album ‘It’s About Time’ ook erg goed ontvangen in Oss. Dave en de rest van de band waren erg goed in hun element en dit was ook heel goed merkbaar doordat een aantal nummers uit de setlijst lekker lang werden uitgesmeerd, iets wat in Oss zeer werd gewaardeerd.

Voltage was erg op dreef tijdens hun show in Oss, zo werden rustige nummers afgewisseld met zeer fijne stevige nummers vol met strakke gitaarsolo’s. Hiermee liet Voltage horen en zien een zeer sterke live band te zijn.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: