Motörhead hield ontzettend veel van live spelen en oordeelde nooit over hun publiek. Iedereen werd aangemoedigd te komen en iedereen was altijd welkom. En dus ook mensen die van jazz houden! Toen het Montreux Festival belde om ze te vragen te komen spelen was dat voor hen dus volkomen logisch op zijn eigen, unieke manier.

Het moet ook wel vermeld worden dat het festival er altijd voor ging de grenzen van dat ‘J’-woord te overschrijden en unieke artiesten van alle genres en stijlen te omarmen, met als enige echte vereiste dat ze de tot de beste en meest avontuurlijk van hun soortgenoten behoorden. Daarom vind je in de lijst met ‘eerder gespeelde artiesten’ naast een Dexter Gordon ook een Deep Purple of een ZZ Top en dat is ook de reden dat het festival jaarlijks een gevarieerde selectie artiesten naar zijn podium trekt. De opnames van baanbrekende uitvoeringen, zoals deze van Motörhead, kregen in 2013 allemaal de status van UNESCO-erfgoed. Zo groot is de waarde voor de kunst.

De show werd opgenomen tijdens de ‘Kiss Of Death’ tour van de band in het legendarische Auditorium Stravinski op 7 juli tijdens de 2007 editie van het wereldberoemde Montreux Jazz Festival. Deze opnamen zijn een statement van hoe krachtig en perfect het trio Lemmy, Phil Campbell en Mikkey Dee speelden. Ze brachten niet alleen een van de meer diverse setlijsten van hun decennia, maar toonden ook aan met hun individuele uitvoering, hoe topklasse elk was in hun eigen discipline. De set bevat ook de eerste officiële release van hun cover van Thin Lizzy’s ‘Rosalie’!

Motörhead, ‘Live At The Montreux Jazz Festival ’07’ verschijnt op dubbel LP, dubbel CD en digitaal.

LP en CD tracklist:
1. ‘Snaggletooth’
2. ‘Stay Clean’
3. ‘Be My Baby’
4. ‘Killers’
5. ‘Metropolis’
6. ‘Over The Top’
7. ‘One Night Stand’
8. ‘I Got Mine’
9. ‘In The Name Of Tragedy’
10. ‘Sword Of Glory’
11. ‘Rosalie’
12. ‘Sacrifice’
13. ‘Just ‘Cos You Got The Power’
14. ‘Going To Brazil’
15. ‘Killed By Death’
16. ‘Iron Fist’
17. ‘Whorehouse Blues’
18. ‘Ace Of Spades’
19. ‘Overkill’

Deel: