Mando Diao zijn altijd vrije geesten geweest. Ze zijn altijd hun eigen weg gegaan, verzetten zich tegen autoriteit en genoten van de hedonistische kant van het leven, elementen die hebben bijgedragen aan de succesvolle en muzikaal uitgebreide carrière van de band die dit jaar zijn 20ste verjaardag viert. Het personage Boblikov, het symbool van Mando Diao’s nieuwe studioalbum ‘Boblikov’s Magical World’, vertegenwoordigt het personage dat we allemaal in ons dragen en die graag dingen op zijn kop zet – het kleine duiveltje op onze schouders; Hij is niet slecht; hij is gewoon op zoek naar voordelen en om dingen in zijn eigen voordeel te manipuleren.

Na een lange en triomfantelijke Zweedse tour na de release van het met een gouden plaat bekroonde album ‘I solnedgången’, hergroepeerde Mando Diao zich in de studio samen met producer Charlie Storm met als doel een pretentieloos rockalbum te maken. De nummers – zwaar van riffs, rommelige gitaren, krachtige drums en bakken energie – zijn in gedeelten uitgebracht in de vorm van EP’s, en nu worden de eerste twee delen aangevuld met een derde EP en een verzamelalbum. Nummers als ‘Frustration’ en ‘Fire in the Hall’ hebben veel succes gehad op de radio en de band is te zien geweest op de podia van de grootste Europese rockfestivals.

‘Boblikov’s Magical World’ nodigt de luisteraar uit in een fictieve wereld waar de hoofdrolspeler van de intrigant heerst over een groep agenten, verspreid over de wereld. Agenten die instructies krijgen van Boblikov zelf om slechte daden te verrichten. ‘Boblikov’s Magical World’ wordt op 28 april uitgebracht via Playground Music Scandinavia.

Mando Diao-tour

Deze zomer speelt Mando Diao verschillende grote en geselecteerde festivals en shows, waaronder Lollapalooza in Stockholm en Dalhalla, Göteborg en Malmö samen met The Hives en The Sounds, evenals festivals in Zwitserland en enkele geselecteerde headlineshows in Duitsland.

19.07. – (DE) Tuttlingen, Burg Honberg
20.07. – (DE) Erlangen, Kulturinsel Wöhmühle
23.08. – (DE) Bochum, Zeltfestival Ruhr
25.08. – (CH) Arbon, Zomerdagenfestival
26.08. – (CH) Spiez, Strandfestival

De Europese live-tour begint op 24 november in Warschau, Polen en zal naar 8 landen en 17 steden trekken tot 16 december, wanneer het eindigt in Parijs, Frankrijk.

24.11. – (PL) Warschau, Proxima
25.11. – (PL) Krakau, Kwadrat
16.11. – (CZ) Praag, Lucerna Music Bar
28.11. – (DE) Berlijn, Columbiahalle
29.11. – (DE) Hamburg, Sporthal
01.12. – (DE) Dresden, Alter Schlachthof
02.12. – (DE) München, TonHalle
04.12. – (AT) Wenen, Arena Wien
05.12. – (CH) Zürich, Komplex 457
06.12. – (DE) Wiesbaden, Schlachthof
08.12. – (DE) Stuttgart, LKA Longhorn
09.12. – (DE) Keulen, Palladium
10.12. – (LU) Luxemburg, Den Atelier
12.12. – (NL) Amsterdam, Paradiso
13.12. – (NL) Nijmegen, Doornroosje
15.12. – (VK) Londen, O2 Academy Islington
16.12. – (FR) Parijs, Le Trabendo

Deel: