Na een uitverkochte show in Amsterdam in Tolhuistuin en haar aankomende uitverkochte show tijdens Motel Mozaique Festival, keert Hania Rani in oktober terug voor twee shows in Utrecht en Rotterdam.

Hania Rani is een Poolse componiste en pianiste en bracht in 2019 haar debuutalbum ‘Esja’ uit. Een debuut vol minimale composities. Haar manier van spelen houdt nauw verband met het Poolse landschap waar ze in opgroeide. Daarnaast wist ze met haar debuut twee Fryderyk Awards in de wacht te slepen. Ook het nieuwe album ‘On Giacometti’ dat in februari uit is gekomen wordt hoog geprezen. Op dit album experimenteert Hania Rani met lichte soundscapes om haar neoklassieke piano te ondersteunen. Doorgaande haar laatste platen wist de pianiste haar smaakpupillen uit te breiden. Zo voegde ze zang en subtiele elektronica toe aan haar pianocompositie. Met haar composities en de connectie met haar piano weet Hania Rani een betoverende sfeer te creëren.

Op 29 oktober 2023 staat de pianiste in Rotterdam in de Maassilo en 30 oktober 2023 in Utrecht in de Grote Zaal TivoliVredenburg.

Deel: