Met een carrière van ruim vijftig jaar heeft Gladys Knight weinig introductie nodig. Deze zevenvoudige Grammy winnares met nummer 1 hits in Pop, Gospel en R&B heeft successen behaald in film, televisie en live optredens. In 2017 stond Gladys Knight na 25 jaar weer voor het eerst in Nederland tijdens North Sea Jazz, waarbij ze in 2019 nogmaals terugkeerde voor het Nederlandse en Curaçaose festival.

Beïnvloed door gospel net als vele andere R&B pioniers kwamen Gladys Knight & the Pips in 1961 bovenaan de Billboard R&B lijst met ‘Every Beat of My Heart’. Tussen 1966 en 1972 volgde nog elf Top 10 R&B hits, waaronder ‘I Heard It Through the Grapvine’, ‘The Nitty Gritty’, ‘If I Were Your Woman’ en Grammy winnende ‘Neither One of Us (Wants to Be the First to Say Goodbye)’. Na hits als ‘Midnight Train To Georgia’ van ‘Imagination’, de plaat die goud ging, ging Gladys Knight in de jaren 90 voor een solo carrière. Vanaf hier bracht ze albums uit in de genres gospel, R&B en jazz.

De Amerikaanse soulzangeres Gladys Knight komt op 1 juni 2023 naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show is onderdeel van de Empress of Soul – The Farewell Tour.

Deel: