Rising star Flemming, bekend van onder andere de hits ‘Amsterdam”, ‘Zij Wil Mij’, en ‘Automatisch’, gaf op 1 april een grote show weg. Voordat zijn clubtour wordt afgesloten in Tivoli Vredenburg in Utrecht, werden de fans nog een keer verwend in de grote zaal in Doornroosje in Nijmegen. Fans waren zo enthousiast, dat er om 10:00 al mensen in de stromende regen voor de deuren staan te wachten in de hoop het perfecte plekje te bemachtigen.

Als voorprogramma mocht AISHA deze avond aftrappen. Ze is een bekende van Flemming, aangezien zij samen op de rockacademie gezeten hebben. De liedjes van AISHA met onder andere ‘Vliegen’ werden goed ontvangen door het publiek, en zelfs door sommige meiden op de eerste rij meegezongen.

Om 21 uur was het dan eindelijk tijd voor de set van Flemming. Er werd een bandje ingestart, waar van alle bekende liedjes van Flemming kort een zinnetje voorbij kwam. Toe ving drummer Niels de Waard aan met een tof stukje drumwerk. Met daarbij een gave lichtshow gaat de uitverkochte rode zaal van Doornroosje helemaal uit zijn dak. Flemming kwam het podium op rennen en trapte de set af met het catchy nummer ‘De kans’, afkomstig van zijn nieuwe album. Daarna volgde één van Flemming zijn grootste hits ‘Terug bij Af’. Nadat het publiek lekker was opgewarmd werd er een nieuw nummer gespeeld dat nog niet is uitgebracht; spannend dus! Het is een leuk, vrolijk, up-tempo nummer, waarbij het publiek meerdere malen wordt aangemoedigd om mee te klappen.

Na deze set van wat drukkere nummers, werd het nummer ‘Wolken’ ingestart. Het hele publiek zong en zwaaide mee, wat tot een erg mooi uitzicht leidde voor de jonge zanger. Hij had de smaak goed te pakken en merkte dat het publiek lekker actief was en meedeed met de liedjes. Na het bekende ‘Paracetamollen’, klonk nog een nieuwe hit, ‘Mooiste meisje’, door de speakers. Tijdens dit nummer vond er ook leuke interactie met het publiek plaats, waarbij iedereen Flemming zijn “Hey” mocht beantwoorden met een luidkeelse “Ho”.

Hierna mocht Niels de Waard nog eens de show stelen met een enorm goede drumsolo die naadloos overging in de volgende hit, “Zij Wil Mij”. Op magische wijze ging het licht uit toen Flemming in zijn vingers knipte bij de zin “Ze doet de deur dicht, laat de lampen uit”. De zaal in twee delen gesplitst en er werd een wedstrijdje aangewakkerd. “Wie kan er het hardste het refrein van het lied meezingen?” Wanneer Flemming aangaf dat voor hem iedereen in de zaal winnaar was, klonk er luid gejoel door de zaal. De fans waren het hier zeker niet mee eens en er moest een uitslag komen. Wanneer duidelijk werd dat de linkerhelft van de zaal gewonnen heeft, keerde de rust terug en werd er nog een nieuw nummer uitgeprobeerd. Het was deze keer een gevoelig liedje waarin Flemming zijn stem goed tot zijn recht komt. Het is een liedje waar je lekker bij weg zwijmelt. Het nummer werd afgesloten met een uithaal die hij perfect haalde. Een geslaagde proefrit kun je het dus wel noemen.

Opeens kwam er een grootse verrassing die niemand had verwacht. Flemming vertelde dat hij een vriend heeft die toevallig in de buurt was op bezoek bij zijn vriendin. De zanger heeft hem gevraagd of hij op de ‘terugweg’ even langs wil komen. Het publiek vatte de hint meteen en ging volledig uit zijn dak toen Snelle het podium op kwam rennen. Met een big smile en een knuffel werden de twee vrienden herenigd en begonnen ze samen met het nummer ‘Terugweg’. Hierna werd ook het welbekende nummer ‘Blijven slapen’ ten gehore gebracht, waaraan het publiek ook luidkeels meedeed. Wanneer gastartiest Snelle het podium verliet begint Flemming aan ‘Doodsbang’, dat hij op zijn album samen zingt met Emma Heesters. Tot iedereens verbazing kwam bij het tweede couplet support-act AISHA het podium oplopen en met een paar tweestemmige stukjes die benadrukten hoe goed de stemmen van deze twee artiesten bij elkaar passen, beëindigden zij het nummer.

Het was tijd voor de volgende nieuwe stem. Flemming vertelde het publiek namelijk dat zijn toetsenist Marten, bekend onder de artiestennaam AEMS, ook een super goede songwriter is en daarbij ook nog eens goed kan zingen. Daarom wilde hij graag samen met hem het nummer ‘The Aftertaste’ ten gehore brengen. Het liedje is rustig en wordt alleen begeleid door de toetsen van Marten Oosterhaven zelf. Hierdoor was het helaas goed te horen dat een deel van het publiek zijn eigen gesprek toch belangrijker vond dan hetgeen dat er op het podium gebeurde. Wanneer het liedje op zijn einde kwam, klonk wel het hardste applaus wat er tot dan toe gegeven is in de Nijmeegse zaal. Misschien was het dan toch goed binnengekomen?

Er werd in ieder geval weer veel nieuwsgierigheid gewekt wanneer een gave lasershow tevoorschijn kwam. In de backing track kwamen lichte hints voor van het liedje ‘Amsterdam’ die meteen werden opgepikt door de fans. Zij begonnen de hit al mee te zingen voordat het überhaupt begonnen was. Eén ding is zeker; de energie zat er weer lekker in. Dus moest iedereen zakken naar de grond, en op teken van de zanger sprong iedereen tegelijk omhoog om vervolgens los te gaan op een van Flemming zijn nieuwste hits, ‘Zelfverzekerd’. Bij dit nummer werd het publiek verrast vanaf het podium door de luide knal van confettikanonnen. Flemming liet door de blik in zijn ogen nog even merken dat hij het enorm bijzonder vond dat de hele zaal meezong.

Toen kwam er een nieuwe poging om de zaal muisstil te krijgen en de aandacht te vestigen op toetsenist Marten. Na een mooie opening kwamen voorzichtig allemaal hartjes tevoorschijn in het publiek. Een groepje fans had deze uitgedeeld als fan project om de zanger en zijn band te verrassen; Dit is zeker gelukt. Voordat de zanger begon met het zingen van zijn lied ‘Jij hoort bij mij’ liet hij namelijk nog even weten dat hij dit super lief vond van de fans. Naar mate het nummer vorderde kwamen er ook allemaal zaklampjes tevoorschijn en werd de zaal omgetoverd tot een zee van licht.

Na dit emotionele deel van de show wilde Flemming nog even een groepsfoto maken met het publiek als herinnering aan deze bijzondere ervaring. De fotograaf Ole Rethans wordt even naar voren geroepen. Nadat Flemming even de foto moest bekijken of deze wel mooi genoeg was bevestigde hij: “Dit is een mooi plaatje van jullie”, waarna het nummer ‘Plaatje van jou’ werd ingestart. Het publiek werd aangemoedigd om mee te klappen en hier werd gelijk gehoor aan gegeven. Alweer aangekomen aan de afsluiter, was het een mash-up van alle grootste hits die ondersteund werd door confettikanonnen, vuurwerk en een zeer luid en enthousiast publiek.

Al met al was het een knallende show die de fans niet snel zullen vergeten. En Flemming? Die stijgt nog even lekker door. Na al vijf nummers te hebben gehad in de top 40, heeft hij de smaak goed te pakken, en aan de nieuwe liedjes te horen die hij heeft laten horen in de zaal, komen hier zeker nog wel een paar bij.

Foto’s (c) Larissa Derks

Deel: