Op 12 mei verschijnt een jubileumversie van Daft Punk’s hitalbum ‘Random Access Memories’ uit 2013. Op ‘Random Access Memories 10th Anniversary Edition’ staan naast de originele tracks 9 nooit eerder uitgebrachte demo’s en outtakes van het album. Deze week verscheen de eerste single van het album: ‘The Writing Of Fragments In Time’, die door Daft Punk wordt omschreven als “a sonic time capsule”.

In 2013 verscheen de originele single ‘Fragments Of Time’, die in een studio in LA werd geschreven en opgenomen met vaste muzikale partner Todd Edwards. Het nieuwe ‘The Writing Of Fragments In Time’ bevat geluidsfragmenten van dat opnameproces en de gesprekken die het trio erover voerde. De documentary track is bovendien een knipoog naar de RAM-track Giorgio by Moroder, waarin de iconische disco-producer en componist Giorgio Moroder zijn eigen creatieve proces beschrijft.

‘Random Access Memories’ werd het succesvolste album van het Parijse duo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Het bevat wereldwijde hits als ‘Get Lucky’ (ruim een miljard streams) en ‘Instant Crush’ (ruim 800 miljoen streams). Onder meer Pharrell Williams, Nile Rodgers en Giorgio Moroder werkten mee aan ‘Random Access Memories’. Daft Punk won vijf Grammy Awards met het album.

Deel: