Nog voordat ABBA de naam ABBA aannam, bracht het Zweedse viertal Björn, Benny, Agnetha en Frida al een album uit. ‘Ring Ring’ lag vanaf 26 maart 1973 in de winkels en werd meteen een enorme hit. Hiermee hadden ze niet alleen een eerste stap in hun muzikale carrière gezet, maar ook meteen vastgesteld hoe goed hun harmonieuze zangstijl bij hen paste. Zo goed zelfs dat kort na de release van de single, de Zweedse versie van het nummer op 1 stond in de hitlijsten, de Engelse versie op 2 en het gelijknamige album op 3 in de albumlijst.

Vijftig jaar later wordt die opmerkelijke ontstaansgeschiedenis weer belicht met een bijzondere uitgave, die op 19 mei uitkomt. Het album verschijnt in een 2LP versie met een gatefoldhoes. Daarop staan alle nummers uit 1973, die speciaal voor deze gelegenheid in Abbey Road studios opnieuw gemasterd zijn.

Daarnaast komt er een speciale boxset uit met daarin vijf 7″ vinyl singles van de eerste nummers van de band, waaronder ‘People Need Love’ / ‘Merry-Go-Round’ en ‘He’s Your Brother’ / ‘Santa Rosa’. Deze singles zijn overigens ook los verkrijgbaar als unieke picture discs, voorzien van foto’s van de band uit die tijd.

Deel: