Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Snoop Dogg @ Ziggo Dome.

Concerttip maandag 20 maart: Snoop Dogg @ Ziggo Dome

Calvin Broadus, zoals de rapper echt heet, is een ware Westcoast-legende. Nadat hij werd ontdekt door Dr. Dre en mocht meedoen op diens album ‘The Chronic’, besloot diezelfde Dr. Dre hem te helpen met zijn eigen debuutplaat. ‘Doggystyle’ verscheen in 1993 en is inmiddels een regelrechte klassieker te noemen. Wie kent er niet de klassieke g-funk anthems als ‘What’s My Name?’, ‘Murder Was The Case’, ‘Lodi Dodi’ en ‘Gin And Juice’?

Maar daar hield het niet op. Snoop’s hitlijst is bijna oneindig; ‘Drop It Like It’s Hot’, ‘Beautiful’, ‘Vato’, ‘Nuthin’ But A G-Thang’ en ‘Young, Wild & Free’ bijvoorbeeld. De stempel die hij op de hiphopcultuur heeft achtergelaten is gigantisch; als rapper, acteur, zakenman én presentator. Wie hem al eens live heeft gezien, weet dat hij een echt podiumbeest is en komt om te feesten!

Deel: