Komt jouw favoriete artiest optreden in Nederland of probeer jij elk jaar weer tickets te scoren voor dat leuke festival? Dan zijn er een aantal tips die jou kunnen helpen om deze felbegeerde tickets daadwerkelijk in handen te krijgen. Wanneer een concert of festival ontzettend populair is kan helaas niet voorkomen worden dat mensen teleurgesteld gaan worden. Er zijn immers meer geïnteresseerde dan dat er tickets beschikbaar zijn. Met deze tips kun je jouw kansen op een ticket flink vergroten!

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je precies weet wanneer de tickets in de verkoop gaan en via welke website.  Zet desnoods een alarm op je mobiele telefoon zodat je de deadline niet kan missen. Het is natuurlijk van essentieel belang dat je meteen bij de start van de verkoop in de startblokken zit.

Check je bankrekening

Het zal je maar gebeuren. Je zit netjes op tijd klaar voor de aankoopt en wordt doorgestuurd naar de betaalpagina om er dan achter te komen dat je niet voldoende saldo op je bankrekening hebt staan. Weg tickets! Dat zou natuurlijk ontzettend zuur zijn. Zorg er dus voor dat je voldoende saldo op je rekening hebt staan. Het betalen van je tickets met een creditcard is ook altijd een goed idee. Op deze manier zijn aankopen vaak ook nog eens verzekerd. Heb jij nog geen creditcard? Dan kun je deze eenvoudig online aanvragen. Lees meer bij credit-cardaanvragen.nl. Bezoek jij een concert in het buitenland? Dan heeft het betalen met een creditcard nog vele andere voordelen.

First come, first serve

Het is aan te raden om op tijd klaar te zitten op de website waar je de tickets voor jouw favoriete artiest kunt scoren. Het heeft echter meestal ook niet heel veel zin om uren van te voren al achter de laptop te gaan zitten. In de meeste gevallen begint de wachtrij namelijk pas wanneer de kaartverkoop start. Zorg er dus voor dat je een half uur of een kwartier van te voren klaar zit achter de laptop. Check van te voren ook even of je al een account moet aanmaken om tickets te kunnen kopen. Is dit het geval? Zorg dan dat je dit account van te voren al aangemaakt hebt, en dat je ingelogd bent. Zorg er ook voor dat je alles klaar hebt liggen om de betaling in orde te maken. Je creditcard of pinpas, maar vergeet ook andere apparaten zoals een cardreader niet die je soms nodig hebt om een betaling te bevestigen. Duurt de betaling te lang? Dan kun je namelijk weer opnieuw in de wachtrij aansluiten.

Gebruik meerdere apparaten voor meer kansen

Door meerdere apparaten te gebruiken zoals je laptop, mobiele telefoon of tablet heb je natuurlijk meerdere kansen om sneller door de wachtrij heen te komen. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere personen in te loggen en kaartjes proberen te scoren. Houd er dan wel rekening mee dat je in een zekere zin dan ook met elkaar concurreert.

Ververs de pagina niet

Heb jij een plekje in de wachtrij bemachtigd? Dan is geduld een schone zaak. Refresh nooit de pagina tijdens het wachten. Door de pagina te verversen kom je namelijk in de meeste gevallen weer opnieuw in de wachtrij terecht. Grote kans dat je dan weer helemaal achteraan mag aansluiten. Zo verklein je de kans dus voor jezelf om die gewilde concert of festival tickets te kunnen scoren.

Kaartjes toch uitverkocht? Check dan andere verkoopkanalen

Heb jij alle bovenstaande tips toegepast en is het toch niet gelukt om de kaartjes voor het concert of festival te scoren? Wees dan niet getreurd. Er zijn altijd nog mensen die toch afhaken. Misschien hebben ze teveel kaartjes gekocht of is er een andere reden waarom ze niet meer naar het concert/festival kunnen gaan. Deze kaartjes worden dan vaak via andere websites zoals ticketswap weer te koop aangeboden. Via marktplaats kun je soms ook nog wel eens geluk hebben. Echter is dit geen officieel verkoopkanaal dus moet je goed opletten of de tickets wel echt zijn. Geef trouwens niet te snel op wanneer je een melding krijgt dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn. Het kan altijd voorkomen dat tickets weer terug uit de reservering vallen doordat iemand bijvoorbeeld zijn bankrekening niet gecheckt heeft, of te lang heeft gewacht met betalen.

Door bovenstaande tips toe te passen scoor jij vast en zeker die gewilde concert of festival tickets!

 

 

Deel: