Afgelopen zondag was de maan vol en bracht Peter Gabriel ‘The Court (Dark-Side Mix)’ uit. Niet geheel toevallig, want Peter Gabriel laat zich voor de releases van nieuwe plaat ‘i/o’ leiden door de maancyclus: elke volle maan staat in teken van een nieuwe single.

‘The Court’ gaat over de kwetsbaarheid van het rechtssysteem. Een serieus onderwerp en zo ook een serieus kunstwerk (Lifting The Curse – Tim Shaw) als artwork van de single. Voor elke single is er namelijk zorgvuldig door Gabriel een bijpassend kunstwerk uitgezocht. Net als de vorige single ‘Panopticom’, komt ‘The Court’ met verschillende mixbenaderingen van Tchad Blake (Dark-Side Mix), Mark ‘Spike’ Stent (Bright-Side Mix) en Hans-Martin Buff’s Atmos In-Side Mix.

Wanneer de volgende single uitkomt? Let de komende tijd goed op de maan! Live is Peter Gabriel te bewonderen op 5 juni @ Ziggo Dome, Amsterdam.

Deel: