Zanger, gitarist en producer Joe Louis Walker is een van de productiefste bluesartiesten te noemen. Sinds zijn debuut in de tachtiger jaren heeft hij talloze albums voor flink wat labels uitgebracht. In de loop van de jaren heeft hij zo links en rechts wat nominaties en prijzen bijeen gesprokkeld, waaronder de Blues Music Award en een nominatie voor een Grammy. Door zijn kennis van de oude blues weet hij klassieke en moderne bluesklanken te combineren, waardoor een geheel eigen stijl ontstaat.

Onlangs is het album ‘Weight Of The World’ verschenen met daarop tien door Walker en Eric Corne geschreven nummers. Deze Eric Corne, die heeft gewerkt met o.m. John Mayall en Walter Trout, was mede verantwoordelijk voor de productie en is ook op een aantal nummers te horen. Verder krijgt Walker ondersteuning van on de meer Scott Milici (toetsen), John Medeiros Jr. (drums), Geoff Murfitt (bas) en een handvol anderen. Muzikaal is het een JLW zoals we hem kennen, een combinatie van ouderwets klinkende blues, soul, funk, uptempo en ballads.

Behalve muzikaal zijn ook de teksten het zeker waard om beluisterd te worden. Een voorbeeld hiervan is het titelnummer, dat een beeldspraak is voor de tijd waarin wij nu leven. Fraai is ook het gospelachtige en door Gia Ciambotti gezongen ‘Hello, It’s The Blues’ met een mooie akoestische gitaarsolo. Andere nummers die het vermelden waard zijn, zijn de soulblues à la Stax ‘Don’t Walk Out That Door’, en ‘Count Your Chickens’ met een mooie slidegitaar. Wederom grote klasse van JLW. (8/10) (Forty Below Records)

Deel: