Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sun Records – The Concert @ Oude Luxor Theater.

Concerttip zondag 15 januari: Sun Records – The Concert @ Oude Luxor Theater

De legendarische Sun Studio in Memphis, Tennessee. Vele grote artiesten namen daar hun eerste platen op, denk daarbij aan B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Sun Records – The Concert verteld het verhaal van de oorsprong van de muziek zoals wij die nu kennen. Sam Philips, eigenaar en oprichter van de Memphis Recording Service maakte de Sun Studio groot door te doen wat in de jaren ’50 taboe was, geboycotte artiesten – vanwege hun huidskleur – toch een kans te geven. En met succes.

Deel: