Iggy Pop staat bekend als ‘The Godfather of Punk’. Hij begon zijn carrière dan ook al in 1967 met de band The Stooges, waarna hij in 1977 zijn solo carrière startte door samen met David Bowie de albums The Idiot en Lust For Life uit te brengen. Inmiddels heeft hij diverse awards gewonnen waaronder de Lifetime Achievement GRAMMY Award, heeft hij meer dan 200 miljoen YouTube views en was hij genomineerd voor een Golden Globe award voor zijn samenwerking met Danger Mouse voor het nummer ‘Gold’

Iggy Pop brengt vandaag zijn nieuwe album Every Loser uit. Op de plaat blikt hij met zijn onverstoorbare humor terug op zijn leven als Rock-‘n-roll artiest. De tracks maakte hij samen met onder andere leden van blink-182, Foo Fighters, Guns N’ Roses, Jane’s Addiction, Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers. Op de track ‘Comments‘ is de vorig jaar overleden Taylor Hawkins verantwoordelijk voor drums, percussie en piano.

Eerder verschenen al de single’s ‘ Frenzy’ en ‘Strung out Johnny’ van het album.

 

 

Deel: