Waar het nieuwe album van Porcupine Tree iet wat tegenviel,zo goed was hun optreden in Ziggo Dome! Ook Ghost overtuigde met een prachtige show en zelfs de oude mannen van bijna-coverband Status Quo entertainden een uitverkocht 013 in Tilburg. Sowieso fijn dat we weer zonder mondkapjes concerten en festivals mochten bezoeken.

Voor mij waren dit de beste concerten van 2022:

1.    Porcupine Tree – Ziggo
2.    Ghost – Ahoy
3.    Status Quo – 013
4.    Robin Borneman – Mezz/ Willem II
5.    Soen – Trix Antwerpen
6.    Graspop: Rival Sons, MSG, Europe, Foreigner, Sloper, Iron Maiden, Whitesnake, Judas Priest, Volbeat etc.
7.    Navarone – Bibelot / Uden
8.    Vandenberg – Gebouw T
9.    Wilson + Wakeman – Mezz Breda
10.   Marillion – Eindhoven

Foto (c) Bart Teunis

Het was eindelijk weer een soort van normaal muziekjaar na twee jaar corona-ellende, zowel qua releases als qua concertaanbod. Na jaren weer naar Graspop, vier dagen nog wel. Weliswaar bloedheet, maar zwaar genoten. Persoonlijk hoogtepuntje was natuurlijk het privé-optreden van Robin Borneman voor mijn vrouw’s 50ste verjaardag. Op de valreep kwam mijn terechte nummer één, Antimatter, nog uit. Prachtig emotioneel geladen album. En Porcupine Tree verraste met een aardig album, maar vooral een zeer overtuigend optreden in de Ziggo. Op naar 2023 met nieuwe releases van Rival Sons, Metallica en een nogal poppy Navarone.

Deel: