Vandaag is bekend geworden dat zangeres Margriet Eshuijs, bekend als de leadzangeres van de band Lucifer, donderdag is overleden. Margriet was een gepassioneerd en talentvol zangeres met een uniek stemgeluid en emotionele teksten. Haar grootste hit met haar band Lucifer was zonder twijfel ‘House for Sale’, maar ook singles als ‘Scarlet Lady’, Selfpity’ en ‘I can see the sun in late December’ waren erg populair.

Lucifer werd opgericht in 1972 en was in die jaren een van de meest populaire rockbands van het land. De band bestond uit zangeres/organiste Margriet Eshuijs, bassist Dick Buijsman, drummer Henny Huisman en zanger/percussionist Julio Wilson.

In de loop der jaren heeft Lucifer twee albums uitgebracht, ‘As We Are’ en ‘Margriet’, en met het nummer ‘Someone is waiting for you’ deed de band mee met het Nationaal Songfestival in 1976, zonder succes.

Het succes van ‘House for sale’ heeft de band echter nooit meer geëvenaard, en nadat Huisman, Wilson en de later ingestapte gitarist Jo Netten in 1977 werden vervangen, wisselde de samenstelling nog een jaar met regelmaat (zelfs de latere Doe Maar drummer Jan Pijnenburg maakte nog even deel uit van Lucifer) en viel Lucifer in 1978 uiteen. Margriet Eshuijs startte hierna een solo-carrière, die haar goed afging.

Margriet Eshuis was ook een zeer veel gevraagde sessie-zangeres en is onder meer te horen op het debuutalbum ‘Street’ van Herman Brood & his Wild Romance, maar ook op albums van Cuby & the Blizzards en Massada, hetgeen haar veelzijdigheid nog maar meer benadrukt. Eshuijs won 3 Edison Awards en een keer de Gouden Harp.

Solo had Eshuijs een grote hit met ‘Black Pearl’, maar ook ‘Joe and Jerry’ en ‘Go on back to Barbados’ hoor je nog regelmatig op de radio. Ook was Margriet Eshuijs een graag geziene gast op radio en TV.

Margriet Eshuijs is 70 jaar geworden.

Deel: