Helaas werd er twee weken geleden bekend gemaakt dat de show op 9 december niet door kon gaan, omdat Davina Michelle griep had. Deze keuze werd gemaakt door Davina, nadat ze zelf vond dat ze door de griep erg slecht klonk tijdens de generale repetitie. Ze wilde namelijk ook voor haar Belgische fans de perfecte show neerzetten. Zeker aangezien dit pas haar tweede optreden zou zijn bij onze zuiderburen. Gelukkig werd er vrij snel een nieuwe datum gevonden en stond ze op 22 december als nog in een uitverkochte Trix in Antwerpen. Voordat de deuren open gingen, stond er al een enorme rij voor de zaal en de fans hadden er overduidelijk zin in. Elske DeWall was mee om de show te openen.

Elske DeWall

Het was aan de Nederlandse singer-songwriter Elske DeWall om de avond te openen. Ze speelde voornamelijk nummers in het Engelse repertoire, waaronder het nummer ‘Crusade’ wat zij in augustus dit jaar uitgebracht heeft. Dit nummer heeft ze samen geschreven met Willem, die mee was naar het optreden in de Antwerpse Trix als geluidsman. Daarnaast werd ook ‘This Game’ te gehoren gebracht, het nummer wat zij uitbracht als titelmuziek voor de Nederlandse serie ‘Moordvrouw’.

De set werd volledig akoestisch gespeeld, het was Elske samen met haar gitarist. Ook al was het optreden wat rustiger, Elske is een vrouw met een enorm goede en krachtige stem. Ze speelt een hele korte set van hooguit 20 minuten, maar laat zeker zien wat ze in huis heeft. Zelfs na een emotionele toelichting over haar schoonmoeder die in erg kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, weet zij het nummer met kracht te brengen en zuiver te zingen. Het optreden valt goed in de smaak, maar het is te zien dat iedereen uitkijkt naar het optreden van Davina Michelle.

Davina Michelle

Om kwart over negen was het dan eindelijk zo ver, Davina Michelle betreedt het podium en opende de show met ‘Hyper’. Oordoppen zijn geen overbodige luxe tijdens een concert, maar nu waren deze zeker nodig voor de fans die uit volle borst meezongen. De voorste rijen gingen direct volledig uit hun dak en Davina had vanaf de eerste minuut een leuke interactie met het publiek. Het volledige podium werd benut en ze rende van hot naar her, was aan het springen en betrok ook alle bandleden er leuk bij.

Na een aantal nummers kwamen er hits voorbij die gespeeld zijn tijdens de televisie programma’s ‘Beste Zangers’ en de Belgische variant ‘Liefde voor Muziek’. Het was overduidelijk te merken dat de fans ook deze programma’s, of in ieder geval de liedjes hiervan, kennen. Tijdens ‘Duurt te Lang’ werd de zaal in twee groepen opgesplitst en werd er een kleine wedstrijd gehouden wie het hardst kon meezingen. Ook werd er aan de fans gevraagd of zij nog een nummer hadden, uit één van deze televisie programma’s, die zij graag wilden horen. Er werd keihard ‘Gold Plated Love’ geroepen. Zelfs zonder microfoon kwam deze persoon boven alles en iedereen uit. Dit nummer, wat een Engelse vertaling is van ‘Goud’ door Suzan & Freek, werd dan ook zeker gespeeld door Davina en haar band.

Het podium werd ook deze avond gedeeld met gastartiesten. Tijdens het nummer ‘My Own World’ kwam Noa Gooderis het podium op om Davina te ondersteunen op de harp. Een aantal songs later mocht Woodie Smalls de rap verzorgen tijdens ‘Big Brother’. Davina is zelf ontdekt door P!nk door een cover op YouTube te plaatsen, waardoor zij het erg belangrijk vind om andere artiesten deze kans te bieden en een podium te geven. Ook werd de volledige band voorgesteld aan het publiek en bedankt. De nuchtere Rotterdamse is blij met de kansen die zij gehad heeft en de waardering was enorm te merken.

Naast de band werd ook het publiek uitgebreid bedankt. Zonder de fans had zij al deze onwijs toffe dingen niet kunnen doen. Zo heeft zij een te gek nummer uitgebracht met Armin van Buuren genaamd ‘Hold On’. Helaas kon Armin er niet bij zijn, maar dat weerhield de zaal er niet van om volledig uit hun dak te gaan. Ook toen iedereen moest gaan zitten, om vervolgens nog hoger te kunnen springen, werd dit door iedereen in de zaal gedaan. Daarnaast werd ook het nummer ‘Sweet Water’ gespeeld waarmee zij heeft opgetreden tijdens het Eurovisie Songfestival. Er werd aan het publiek gevraagd om mee te zingen en dit werd zeker gedaan.

Toen verlieten ze het podium om vervolgens nog eenmalig terug te keren om het allerlaatste nummer van de avond in te zetten. Dit is waar het allemaal begon, met de cover van ‘What About Us’ van P!nk. Davina liet nog één keer zien wat ze in huis heeft. De band heeft de gehele avond een enorm strakke en energieke set gespeeld. En Davina, tja, die heeft opnieuw bewezen dat ze een powervrouw is met een dijk van een stem. Naast alle energie die ze met zich mee heeft gebracht, is er geen enkele valse noot gezongen. Toen zat de avond er toch echt op en het publiek werd nogmaals bedankt voor hun enthousiasme. Daarnaast hoopt Davina de fans ook weer te zien in De Roma, waar zij op 23 november volgend jaar opnieuw een bezoek aan Antwerpen zal brengen. Mocht je deze show gemist hebben? Dan is het zeker een aanrader om er de volgende keer bij te zijn!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: