Multi-instrumentalist Little Bobby heeft niet altijd een makkelijk leven gehad. Zijn muzikaliteit heeft de van oorsprong Native American van zijn vader en grootvader. Van een oom en tante kreeg hij een drumstel, daarna raakte hij meer geïnteresseerd in de gitaar. Er volgde een wild leven met drugs en ook heeft hij tweemaal een gevangenisstraf moeten uitzitten. In de gevangenis begon zijn liefde voor de blues. Uiteindelijk met het leven weer op de rails verscheen in 2005 zijn eerste album ‘Before The Storm’.

Inmiddels zijn we zeventien jaar verder en heeft Little Bobby een stevige muzikale voet in zijn woonplaats McIntosh, Minnesota, waar hij de eigenaar is van Little Bobby’s Bar & Grill, een van de beste podia van de buurt, een bluesmuseum en een eigen platenlabel. Na zijn debuutalbum zijn diverse albums verschenen en heeft hij medewerking verleend aan een aantal uitstekende albums van o.m. Jean Bruso en Sunday Wilde. Onlangs is “God Made Me Blue” verschenen met daarop acht zelfgeschreven nummers. Little Bobby zingt, speelt lead- en ritmegitaar, bas, drums en piano. Maury Finney speelt saxofoon op twee nummers. Lydia Christianson en Ashley Nupdal zijn te horen als zangeres op respectievelijk twee en één nummer.

Het resultaat is een prima album met een mix van soul, blues en rock. Het is knap hoe Little Bobby zichzelf als een goed ingespeelde band laat klinken, hoewel hij alle instrumenten stuk voor stuk apart heeft opgenomen en gemixt. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Dream’, het door Christianson gezongen ‘God Made Me Blue’ en de afsluiter ‘That Ain’t Right’. Dit nummer is enkele jaren geleden opgenomen met de zang van Ashley Nupdal, die in 2018 aan borstkanker is overleden. Mooie cd. (8/10) (Untouchable Productions)

Deel: