Geen festival Welcome to The Village in 2023. De organisatie kampt al een langere tijd met onzekerheid over de locatie. De afgelopen maand werd duidelijk dat de Groene Ster in Leeuwarden geen optie was. Er is hard gezocht naar een nieuwe locatie, maar zonder positieve uitkomst.

De afgelopen maand nam Welcome to The Village het besluit om niet terug te keren naar De Groene Ster, omdat dit teveel risico’s met zich mee zou brengen. De gemeente kon niet garanderen dat de vergunning stand zou houden. De laatste weken vonden er hoopvolle gesprekken plaats over een nieuw terrein binnen een andere gemeente. Net als in de Groene Ster, ontbrak hier na een juridische toetsing ook de garantie. Dit betekent dat er op dit moment geen geschikte locatie of genoeg tijd is om het driedaagse evenement met vertrouwen, energie en zonder risico’s te organiseren.

Welcome to The Village stopt niet en gaat door met het ontwikkelen van projecten. De organisatie blijft strijden om in de toekomst weer kleurrijke, aansprekende en uitgesproken festivaledities te organiseren. De komende tijd wordt er aan nieuwe plannen voor 2023 gewerkt.

Deel: