De Amerikaanse artiest Macklemore heeft laten weten dat hij in AFAS Live te Amsterdam een concert gaat geven ter ondersteuning van zijn recent aangekondigde nieuwe album. De show maakt onderdeel uit van ‘The Ben Tour’.

De Europese tour van Macklemore begint op dinsdag 4 april 2023 in Dublins 3Arena waarna de hitmaker zijn opwindende show naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Denemarken zal brengen voordat hij afsluit in Oslo, Noorwegen.

De langverwachte terugkeer naar de Europese podia komt na een enorm succesvol jaar voor Macklemore. Na zijn laatste release ‘FAITHFUL’ feat. NLE Choppa, en het touren met Imagine Dragons, markeerde 2022 ook de 10-jarige verjaardag van de release van zijn meervoudige Grammy Award-winnende album ‘The Heist,’ dat twee #1 singles voortbracht; de Diamant-gecertificeerde ‘Thrift Shop’ en ‘Can’t Hold Us’.

Over Macklemore

Macklemore is met 12,8 miljard gecombineerde streams een van de meest succesvolle artiesten aller tijden. ‘GEMINI’, Macklemore’s eerste solo release in 12 jaar, kwam uit in 2017 en debuteerde op #2 in de Billboard Top 200 charts en #1 in de charts voor Rap, R&B/Hip-Hop, en Independent Albums.

Macklemore woont al zijn hele leven in Seattle en heeft altijd geloofd in het gebruik van zijn platform, middelen en creatieve uitingen om invloed uit te oefenen op raciale en sociale rechtvaardigheidskwesties. Macklemore is medeoprichter van The Residency, een hiphop- en jeugdontwikkelingsprogramma dat is uitgegroeid tot een van de belangrijkste mogelijkheden voor jonge aspirant-artiesten in de regio. Puttend uit zijn persoonlijke gevechten met drugs en alcohol, heeft Macklemore consequent zijn kunst en platform gebruikt om het bewustzijn rond verslaving en herstel te vergroten. In 2016 was hij te zien in een MTV-special met president Obama over de opioïde-epidemie in Amerika en was hij de eerste niet-regeringsfunctionaris ooit die deelnam aan de Presidential Weekly Address.

Macklemore geeft op 16 april 2023 een concert in AFAS Live, de voorverkoop start op donderdag 10 november om 10.00 uur.

Deel: