Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Sigur Rós @ AFAS Live.

Concerttip dinsdag 1 november: Sigur Rós @ AFAS Live

Sigur Rós is een van de meest succesvolle bands van de laatste tijd en een van IJslands meest succesvolle acts aller tijden, met zes nummer één noteringen in hun thuisland en drie platina albums wereldwijd. Sigur Rós werd in 1994 opgericht en hun internationale doorbraak kwam in 1999 naar aanleiding van het tweede album ‘Agætis Byrjun’. Het geluid van de band wordt vaak beschreven als etherisch, extatisch, romantisch, dramatisch en organisch. Naar aanleiding van diverse tours werd ook hun overtuigende live reputatie overal in de wereld een begrip.

Deel: