Het nieuwe album ’We never Stop’ van Candy Dulfer, dochter van Hans, en een van Nederlands internationaal hoogst aangeschreven muzikanten, is een feestalbum in de allerbeste categorie.

Candy heeft zich de sound van haar helaas veel te vroeg overleden mentor Prince geheel eigen gemaakt, zo blijkt als we de cd opzetten. Opener ‘Yeah Yeah Yeah’ had zo in de Prince-set kunnen zitten tijden de Musicology Tour, waar Candy ‘If I want sax, I call Candy’ samen met de kleine grootmeester het podium deelde.

‘Mo’ seats at the table’ is dan weer zo silky smooth dat je luisterend bijna van je stoel afglijdt. Het is meteen de eerste track met Nile Rodgers als gastmuzikant. Instant herkenbaar die sound. Goeie stem ook, ik neem aan van Ivan Peroti, al een hele tijd de vaste zanger bij Candy. Topzanger. Als ik me vergis hoor ik het graag van iemand die het beter weet.

Het album is van internationale klasse, die kleine van Dulfer kunnen we wel voor een boodschap sturen. ‘Deeper, Deeper’ maar ook single ‘Say Something’ zijn beiden groovend als een goedlopende oude Opel, Candy heeft het van geen vreemde. Het album klinkt productioneel als een Zwitsers uurwerk, On-Nederlands goed. Als engineer zat Harm Timmermans aan de knoppen. Die is zelf ook lekker bezig in de muziek en weet dus prima hoe een internationaal funky topalbum moet klinken. Het hele album is in Nederland opgenomen en gemasterd door Frans Hendriks, de eigenaar van studio Het gemengd Bedrijf, waar al vele Nederlandse topproducties het licht zagen. Chapeau voor de productie van dit album.

Dan ‘the Walls’ met als gastmuzikant niemand minder dan Marcus Miller. Na dik vier minuten komt de Miller-magie. Heerlijke muziek. Op ‘Perspective’ heeft Dulfer Aron Hodek, het 11-jarige basfenomeen uit Slovenië meespelen. Geweldig. Dat jongetje speelt al vanaf dat hij drie jaar was, en is de laatste tijd onder mentorschap van Richard Bona steeds verder aan het groeien. Naast Aron speelt trompettist Phili Lassiter van Prince en Ariana Grande faam mee. Zanger op deze track is Durand Barr, en dat heeft Candy gewoon enorm goed in de gaten, wie er up and coming is in de scene. Luister maar eens naar ‘Dur&’ de debuut-EP van deze zanger. Ook hier weer, perfect gecast.

Met ‘We never Stop’ heeft Candy Dulfer wederom een internationaal topalbum gemaakt. Luister naar ‘ Since i Found You’ om er nogmaals aan herinnerd te worden wat een topmuzikante Candy zelf is op de saxofoon. Dit is zo’n album dat je doet uitkijken naar de live optredens. (8/10) (Mascot Label Group)

Deel: