Op de grens van blues en southern rock beweegt zich de muziek van de Rusty Wright Band. Dit oorspronkelijk uit Flint, Michigan afkomstige en nu in Florida woonachtige  viertal rond zanger/gitarist Rusty Wright brengt met ‘Hangin’ At The DeVille Lounge’ hun achtste album uit. Echtgenote Laurie LaCross staat haar man bij op tweede gitaar en zang en zij doet ook de PR rond de band.

Het album begint begint met een half gesproken, half gezongen introductie van de DeVille Lounge. Gastheer Rusty Wright ontvangt de gasten en zorgt dat zij zich op hun gemak voelen voordat de muziek losbarst. Op het album staan twaalf nummers, die zich allemaal bewegen tussen stevige Detroit blues, vlotte Texas blues en boogie en southern rock. Gesteund door het fundament van een prima band brengt Wright zijn muziek op overtuigende en soms ook komische wijze.

Soms horen we invloeden van Stevie Ray Vaughan, zoals in nummers als ‘Goin’ To NOLA’ en ‘No Turnin’ Back’. Het zijn stuk voor stuk prima opgebouwde nummers, afwisselend in tempo en stijl, zodat het hele album interessant blijft. Bijzondere vermelding verdienen m.i. de bluesballad ‘Devil In The Details’, het vlotte ‘House Of Spirits’ en het stevige rockende ‘Devil Music’, waarmee het album wordt afgesloten en dat pas begint nadat na het voorgaande nummer een minuut of twee stilte heeft geklonken. Prima plaat, een absolute aanrader. (8/10) (Sadson Music)

Deel: