Zaterdagavond stond Wende met haar nieuwste show De Wildernis in de Muziekgieterij in Maastricht. De Muziekgieterij viel als poppodium wat uit de toon in het lijstje tourdata van de zangeres, aangezien de andere shows overwegend theatershows waren. Het poppodium in Maastricht was echter geen verkeerde zaal voor Wende en ook niet voor het publiek, aangezien de zaal ruimschoots gevuld was.

Vooraleer Wende ten tonele verscheen werd de avond geopend met a capella stuk dat door 6 zangers van het Nederlands Kamerkoor werd gebracht. Niet lang daarna verscheen ook Wende ten tonele. In een zinnenprikkelende samensmelting van muziek en design vormde zij de basis van de reeks concerten. Nieuwsgierig, moedig en rusteloos ging ze van de gebaande paden af en scheen ze haar licht op gebieden waar normaal de schaduw heerst. De teksten in de voorstelling zetten je aan het denken en waren voor een jonger publiek wellicht iets te diepgaand. Mogelijk lag daarom de gemiddelde leeftijd in de Muziekgieterij vrij hoog, met veel zestigers en zeventigers.

Wende bracht haar teksten en muziek soms uitbundig, soms enorm ingetogen. Altijd oprecht en doorvoeld, met persoonlijke verhalen tussen de muziek door. De songteksten kwamen goed binnen en het publiek was onder de indruk van de nummers van de zangeres. Op bepaalde momenten raakten verschillende mensen zelfs ietwat overmand door emoties.

In een uur en drie kwartier bracht Wende een bijzondere en artistieke show, waar duidelijk lang aan is gesleuteld is met een groep talentvolle mensen. Wende bezorgde het publiek in Maastricht een bijzondere maar vooral aangename voorstelling. En zeker niet alleen om in het theater te brengen.

Foto’s (c) Nadine Gijzen

Deel: