Kirk Hammett van Metallica waarschuwde eerder dat streaming niet zou werken. “We hebben iedereen gewaarschuwd dat de muziekindustrie 80 procent van zijn rijkdom, kracht en invloed zou verliezen”, zegt de gitarist. Ondanks zijn waarschuwingen zijn streamingdiensten de afgelopen jaren ongelooflijk populair geworden. Dit komt door hun betaalbaarheid en gemak. Met een streamingservice kun je sporten bekijken, naar muziek luisteren en je favoriete serie en films bekijken. Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. In deze blog laten we je kennismaken met de wereld van streamingdiensten. We hebben het ook over de voor- en nadelen van streaming, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de vraag of het voor jou is of niet.

Wat kun je streamen?

Streamingdiensten maken het gemakkelijk om entertainment of educatieve inhoud te bekijken – inclusief tv -programma’s, films, muziek en sport. Vind 5 sportstreamingtrends in deze Express-VPN infographic. Wat we al eerder onthulden, is dat streamingsporten steeds populairder worden. Voetbal, Formule 1, maar ook boksen is een populaire sport die vaak wordt gevolgd via streaming. Muziek streamen is ook erg populair, naast Spotify kun je ook luisteren via Deezer, Apple Music, SoundCloud, YouTube. Je kunt luisteren naar klassieke muziek via de nieuwe Streaming Service Symphony.

Hoe werken streamingdiensten?

Streaming werkt via internet, in plaats van via een kabel- of satellietaanbieder. Je hebt dus een internetverbinding nodig. De meeste streamingdiensten vereisen dat je een account aanmaakt en een abonnement betaalt, maar er zijn ook enkele gratis opties beschikbaar. Je kunt vervolgens toegang krijgen tot de inhoud via een webbrowser of mobiele app. Enkele van de meest populaire providers op de markt zijn Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en Spotify.

Voordelen van streaming

Een van de voordelen van streamingdiensten is dat ze een breed scala aan inhoud bieden. Je krijgt veel inhoud voor weinig. Ben je nu op zoek naar de beste Netflix film van dit jaar? Everything, Everywhere, all at once is een favoriet. Of misschien een sitcom uit de jaren 90? De kans is groot dat je beide op een streamingplatform kunt vinden. Streamingdiensten zijn meestal ook vaak goedkoper in vergelijking met traditionele kabel- of satellietpakketten. Als je op je maandelijkse uitgaven wilt bezuinigen, is het ruilen van je kabelabonnement voor een streaming -service een goede optie.

Nadelen van streaming

Er zijn enkele nadelen om te overwegen voordat je de overstap maakt. Als je bijvoorbeeld in een gebied met een slechte verbinding woont, kunt je merken dat je streamingdienst constant stopt en begint wanneer de verbinding daalt. Hoewel de meeste streamingdiensten een verscheidenheid aan inhoud bieden, hebben ze niet altijd dezelfde selectie als traditionele kabelaanbieders. Dus als er een bepaalde show of film is die je wilt zien, is het de moeite waard om te controleren of deze beschikbaar is op je voorkeursplatform.
Als je overweegt om de overstap te maken van traditionele kabel- of satelliet -tv naar een streaming -service, doe dan eerst onderzoek en weet waar je aan begint. Heb je het perfecte platform voor je behoeften gevonden? Leun achterover, ontspan en geniet van kijken/luisteren naar je favoriete entertainment.

Deel: