Sade werkt met haar band aan een nieuw studio-album. De band heeft inmiddels opnames gemaakt in de opnieuw heropende legendarische Miraval Studios in Correns, Frankrijk.

De band rond zangeres Helen Folasade Adu, aka Sade bracht in 2010 met ‘Soldier of Love’ het laatst een album uit. De band keerde begin 2018 terug met de single ‘Flower of the Universe’, uitgebracht op de soundtrack voor Ava DuVernay’s bewerking van ‘A Wrinkle in Time.’.

Sade bracht later in datzelfde jaar nog een andere soundtrackbijdrage: ‘The Big Unknown’ uit voor de Steve McQueen film ‘Widows’. Tussen deze twee singles door verklaarde Sade’s gitarist en saxofonist Stuart “Cottonbelly” Matthewman dat de groep “een heleboel nummers” had die rijp voor productie waren.

Sade zou voor de nieuwe productie samenwerken met producer Damien Quintard die in 2016 nog een Emmy Award heeft gewonnen voor zijn werk als sound engineer van de hymne van de Olympische Spelen. Hij werkte eerder samen met artiesten als Brian Eno en L’Impératrice.

Er is nog geen titel of releasedatum bekend voor het nieuwe Sade album.

Deel: