Chris Antonik is een Canadese zanger en gitarist, die in zijn thuisland al vroeg tijdens zijn carrière behoorlijk indruk heeft weten te maken. In 2011 werd hij genomineerd voor de Maple Leaf Blues Award, zijn tweede album werd het beste Canadese rockalbum van 2013 genoemd, van zijn gitaarspel wordt gezegd dat het een kruising tussen dat van B.B. King en Eric Clapton is. Niet gering allemaal. Antoniks debuutalbum, eenvoudig ‘Chris Antonik’ getiteld, verscheen in 2010, drie jaar later gevolgd door ‘Better For You’ en in 2017 door ‘Monarch’.

Het heeft een paar jaar geduurd, maar met ‘Morningstar’ ligt nu het vierde album van Antonik in de winkels. Op de veertien nummers die het album bevat wordt hij begeleid door muzikanten van hoog niveau, zoals de in januari overleden bassist Guenther Kappelle, en daarbij Derek Downham en Riley O’Connor op drums, Jesse O’Brien en Alan Zemaitis op toetsen, Marlene O’Neill en Ciceal Levy, die de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Tel daarbij nog een blazerssectie op en wat hand-en-spanwerk op fluit en pedal steel. Chris Antonik staat bekend als stevige bluesrocker, en deze keer één die wat minder blues en wat meer rock laat horen.

Dat is meteen duidelijk bij de opener ‘Waves Of Stone’, waarop gitarist Jarekus Singleton samen met Antonik het gitaarwerk verzorgt. Stevig rockend gaat het album verder tot aan de afsluiter, de ballad ‘Grace’. Het is gelukkig niet allemaal stampwerk, hoewel allemaal dat prima en melodieus wordt uitgevoerd. Voor variatie zorgen het wat sombere ‘In Our House’ en een ballad als ‘Little Man’. Prima album van een uitstekende muzikant. (7/10) (Second Half Records)

Deel: